Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Vabilo Lendava

Datum: 24.05.2022

 V A B I L O

Policijsko veteransko društvo Sever za Pomurje s pododborom Lendava pod pokroviteljstvom Občine Lendava

dne 4.6.2022, v ohranitev spomina na dogodke med vojno za osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991 v Pomurju, organizira odkritje spominske plošče na bivši zgradbi Postaje milice Lendava, pohod in kolesarjenje od pomnika do pomnika bojev policije in  teritorialne obrambe v okolici Lendave.

Slovesnost ob odkritju spominske plošče, pohod in kolesarjenje je namenjeno vsem veteranom, simpatizerjem veteranskih združenj in vsem  ljudem, ki s svojo prisotnostjo želijo počastiti spomin na dogodke pred 31 leti.

Dne 4.6.2022 se zberemo med 09.30 in 10.00 uro na Trgu ljudske pravice 7. Pred vhodom bivše Postaje milice Lendava bo potekala slovesnost s pozdravom in odkritjem spominske plošče. Na sami prireditvi bodo podeljena tudi priznanja.

Po slovesnosti se bomo peš odpravili mimo lendavskega gradu v smeri bivše karavle v Lendavskih goricah, stolpa Vinarium in po krožni poti nazaj na izhodišče.

Kolesarji se bodo napotili po kolesarski poti, kot udeleženci v prometu  in na lastno odgovornost s primerno hitrostjo   v skupini. Kolesarjenje bo potekalo po ravninskem delu in bo primerno za vse kolesarje.

Med postanki  nam  bodo o  dogodkih na krajih, kjer se bomo zadrževali spregovorili aktivni udeleženci dogodkov,  prav tako  pa se bomo tudi okrepčali.

Po končanem pohodu in kolesarjenju se bomo s svojimi vozili odpeljali do podjetja PREHRANA D.O.O. na Industrijski ulici 4 v Lendavi kjer bo vsem udeležencem postrežena malica.

Za hrano in osvežilne pijače je poskrbljeno, prav tako je naročeno lepo vreme, zato pričakujemo, da se boste pohoda in kolesarjenja zanesljivo udeležili.

 Prosimo vas, da zaradi logističnih potreb, svojo udeležbo prijavite Milan Ostercu na tel. št. 031 538 586 ali Francu Lutarju na tel. št. 041 413 556 čim prej najkasneje pa do 1.6.2022.

PVD SEVER za Pomurje                                                 Občina Lendava

Predsednik                                                                       Podžupan v začasnem                

                                                                                         opravljanju funkcije župana

Drago Ribaš l.r.                                                               Ivan Koncut l.r.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024