Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod

Datum: 07.06.2022

Spoštovane in spoštovani,  

letošnji pohod osnovnošolske in srednješolske mladine, pripadnikov domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja ter Slovenske vojske ob spominskih obeležjih v Murski Soboti, v počastitev obeleževanja prihajajočega praznika dneva državnosti ter 31. obletnice samostojnosti in neodvisnosti republike Slovenije je uspel v celoti .  Uspešna izvedba dogodka je bila možna predvsem zaradi vaše pripravljenosti za sodelovanje, zlasti pa vsebinskega doprinosa vseh sodelujočih mladih.  

Letošnji pohod je bil 2. po vrsti, saj smo ob lanskem prvem pohodu obljubili, da bo to postal praznik, ki je namenjen predvsem mladim, tradicionalna oblika druženja, spoznavanja lokalne zgodovine, o katerih pričajo spominska obeležja v našem mestu, ter prikaz kulturne kreativnosti učenk in učencev ter dijakinj in dijakov soboških osnovnih in srednjih šol. Pohod  torej združuje kar nekaj pomembnih pozitivnih elementov: hoja kot telesna aktivnost, druženje mladih podobne starosti z različnih osnovnih in srednjih šol,  spoznavanje lokalne zgodovine, prikaz kulturne ustvarjalnosti, druženje mladih s pripadnicami in pripadniki Slovenske vojske, spoznavanje dejavnosti veteranskih in domoljubnih organizacij, spodbujanje domoljubja,  in še bi lahko naštevali.... 

Pohod želimo organizirati tudi prihodnje leto, zato cenimo vsako vašo pripombo in napotek. Zaradi lažjega planiranja aktivnosti vas bomo o pripravah na ta dogodek obvestili znatno prej. 

Naša zahvala gre vsem udeležencem, pohodnicam in pohodnikom, praporščakom,  vodstvom vseh šol, vsem nastopajočim, mentoricam in mentorjem, Policijski upravi Murska Sobota, Slovenski vojski, Mestni občini Murska Sobota ter Ustanovi fundaciji dr. Šiftarjevi.  

Še povezava na fotoreportažo na spletnem portalu Pomurec:  

https://www.pomurec.com/vsebina/67926/FOTO__Podali_so_se_na_pohod_ob_spominskih_obelezjih_?fbclid=IwAR0_QNdo_5owj_Qi8HQ2Hwlc4Z3TZqSggkLAIK5ZppaXwjbpCUjEkkTlhdM#3

S spoštovanjem,  

 

za KoDVOP: 

 

Marjan FARIČ, MA

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024