Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Porabje

Datum: 12.07.2022

Spoštovane in drage domoljubke, domoljubi prijateljice in prijatelji! 

Priloženo vam pošiljam novo številko Porabja, ki ga izdaja Slovenska samouprava na Madžarskem. Na prvi strani je fotografija iz sprejemanja Zvezne štafete mladosti v M. Soboti, na Trgu zmage. Na 4. strani pa je opis dela mojega življenja, ki ga je izdelala v prekmurskem jeziku. Z branjem omenjene vsebine boste lahko prebrali enega dela mojega življenja, razdajanja, moje in naše prijetne mladosti. Pa čeprav je bila siromašna, ali naše in moje življenje je bilo kljub skromnosti in medsebojnemu večjemu spoštovanju ter medsebojni pomoči, srečno, veselo in nepozabno. 

 

 

Takratne vrednote, ki smo jih živeli, doživljali so enkratne z vseh vidikov življenja na vasi. Posebej pa mnogo večjemu spoštovanju, medsebojni vsestranski pomoči, tudi prijaznosti vse splošne spoštljivosti in to ne glede na vero, versko in politično prepričanje, osebno kakršno koli prizadetost. 

Pomurska iskrena Silva Eory je prav lepo in vsebinsko v prekmurskem "geziku" lepo zapisala moje in naše življenje vseh v moji rojstni vasi Tešanovci. Upam, da bo drugi del spoštovana Silva še napisala in na ta način javno prikazala moje čez 62 - letno vsestransko družbeno in društveno delovanje ter razdajanje. Katero pa v današnjem času odtenka hudobne nevoščljivosti nima cene in spoštovanja!  

Takšno je pač naše življenje in žal v današnjem demokratičnem času imajo večjo zlobne ocene večjo ceno in spoštovanje, od težko pridobljenih vsestranski rezultatov. Podobna ocena velja tudi za spoštovanje naše slovenske zgodovine in njenih plemenitih vrednot, ki so nas peljale v samostojno in demokracijo! A kot pravi reklo: "Kdor ne spoštuje svoje zgodovine, nima najboljše prihodnosti!" 

Jože Časar

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023