Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Kostanjev piknik

Datum: 15.11.2022

Dne 29.10.2022 smo se veterani združenja Sever zbrali na mejnem prehodu Hodoš, kjer smo obujali spomine na dogodke izpred leta 91.

Na začetku je vse prisotne pozdravil g.Franc Berlak, takratni komandir na MP.

V nadaljevanju je podal kronološki potek dogodkov, kako so potekala pogajanja z takratno JLA, kako je potekal oborožen spopad in o poznejšem zajetju karavle Hodoš, kakor tudi o bivanju in delu miličnikov in rezervistov v času vojne na mejnem prehodu.

O poteku dogodkov na MP in pri zajetju karavle Hodoš ga je dopolnil še g.Iztok Trček., takratni pripadnik PEM. Z minuto molka smo se poklonili spominu na vse preminule miličnike in rezerviste. Po tako imenovanem uradnem delu smo se okrepčali z dobrotami družine Konkolič iz Budinec, ter se peš podali na pot po dveh smereh na karavlo Hodoš (sedaj Mladinski dom). Ena skupina je šla neposredno ob mejnih kamnih, druga pa mimo vojaškega stolpa po poljski poti. Ob prihodu vseh na kravlo je sledilo druženje ob dobri hrani bograču,kostanjih in klobasah. Za sladkosnede pa je že po tradiciji poskrbela Milena z obilico peciva. Dogodku so se pridružili tudi veterani iz Hodoša in g. Jonaš Ludvikom.

Pozdravit nas je prišel tudi župan občine Hodoš g. Ludvik Orban. Za dobro razpoloženje so poskrbele tekoče zadeve in harmonikarja Branko in Lajči.

Na koncu velja zahvala družini Konkolič, Mileni in županu Orbanu, kakor tudi ostalim za prineseno od doma. 

Cvetka Temlin

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023