Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

TEKMOVANJE V VELESLALOMU - 2023

Datum: 01.02.2023

Člani  PVD Sever za Pomurje smo  se letos udeležili  dveh smučarskih tekmovanj v VELESLALOMU in sicer:

19.1.2023  (četrtek)  je bilo na Rogli izvedeno  10. državno prvenstvo  ZPVD Sever  in DP POLICIJE v veleslalomu. S Pomurja se je tega tekmovanja udeležilo 6 članov. Tekmovali smo v ekipni in posamični konkurenci po  starostni kategorijah.  Zaradi novo zapadlega snega v zadnjih dveh dneh je bil  štart zaradi urejanja proge za eno uro prestavljen. Kljub sneženju , megli in vetru je tekma  bila izpeljana na  progi Ostruščica, kjer je nastopilo  nekaj čez 80  tekmovalcev članov PVD  iz 7. društev.  

Po končanem delu tekmovanja je sledilo druženje in razglasitev rezultatov  v hotelu Planja.

Naš najboljši posameznik je bil Leon  Casar v kat. M do 45 let in sicer  5.mesto,  ekipno pa smo se uvrstili na 4.mesto.

Najboljša ekipa  na tem DP je bila iz Celja, ki je tudi prejela tudi prehodni pokal.

28.1.2023 (sobota)  V okviru spominskega tekmovanja 46. Partizanske smučine – Cerkno 45,   je na smučarskem centru  Cerkno potekalo tekmovanje v veleslalomu, katerega smo se udeležile ekipe veteranskih in domoljubnih organizacij. Prvi so se po progi DOLINA spustili  borci, nato veterani, častniki,  vojaki slov. vojske  ter  člani PVD Sever.  Za tekmo ZPVD Sever se nas je s Pomurja udeležilo  8 članov v različnih starostnih skupinah v M in Ž kategoriji. Tekmovalo nas je 76 članov z 10. društev. Proga je bila dobro pripravljena in tako vzdržala nekaj  čez 280 tekmovalcev, ki so dosegali  odlične rezultate, tako v ekipni in posameznih  uvrstitvah. 

Razglasitev rezultatov in druženje se je nadaljevalo pri koči Alpska Perla.

Pomurci se s  tega tekmovanja vračamo z medaljo  za osvojeno 3. mesto v ženski kategoriji,  katero je osvojila  Darja Bračko, ekipno pa  5. mesto.

Tudi tokrat so bili  najboljši  člani s PVD  Celje.

Smučanje 2023

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023