Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

POHOD OB POMNIKIH V MURSKI SOBOTI

Datum: 30.05.2023

Domoljubne in veteranske organizacije Pomurja, združene v Koordinaciji domoljubnih in veteranskih organizacij, smo danes dne 26.5.2023 izvedli pohod učenk in učencev osnovnih šol ter dijakinj in dijakov srednjih šol z območja mestne občine Murska Sobota, ob spominskih obeležjih v Murski Soboti.

Video - Televizija AS


V pohodno pot so bila vključena spominska obeležja, ki se nanašajo na različna obdobja prekmurske zgodovine in nastajanja slovenske državnosti.
Predstavniki domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja so na vsaki pohodni točki poskrbeli za krajšo uvodno razlago o pomenu posameznega spominskega obeležja. Vsaka šola pa je na posamezni točki pripravila kulturni program.

Pred stavbo Policijske uprave je udeležence v imenu vodstva in delavcev PU Murska Sobota pozdravil g. Andrej Bračko. O pomenu spominskega obeležja plošče Maneverski strukturi pa je spregovoril naš predsednik g. Drago Ribaš.

Pohod je bil v lepem vremenu zaključen v vojašnici Murska Sobota, kjer so nam vojaki pripravili prikaz vojaške opreme, izvedli prikaz svojega delovanja in poskrbeli do se vsi udeleženci okrepili z vojaškim kosilom.

V prilogi nekaj fotografij s pohoda.

Lep pozdrav

Tone Rozman

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024