Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Bratje v vojni - film

Datum: 26.07.2023

27.7.2023 -Občina Ljutomer praznuje 67. občinski praznik in mineva 32 let od osamosvojitvene vojne Slovenije. Na uvodni dan ob 20 uri je bil, v prostorih Miro Persolja Art Gallery Ljutomer, predvajan veteranski film Bratje v vojni. Film je posnela TV AS Murska Sobota. Prisotne so ob tej priliki nagovorili županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, direktor TV AS Simon Balažič, gostitelj Miro Persolja in veteran Janez Vencelj . Po predvajanju filma je sledilo prijetno druženje in pogostitev.

*LETOS OBELEŽUJEMO 32. LETNICO OSAMOSVOJITVENE VOJNE IN 67. PRAZNIK OBČINE LJUTOMER.
* OBELEŽUJEMO 32. LETNICO, KO JE SLOVESNKI NAROD ENOTNO IN USPEŠNO STOPIL V BRAN SKUPNEGA CILJA. OSAMOSVOJITVENA VOJNA NI BILA PROJEKT NEKAJ POSAMEZNIKOV. JUGOSLOVANSKI LJUDSKI ARMADI SMO SE ZOPERSTAVILE OBOROŽENE SILE SLOVESNKE MILICE , ENOTE TO OB ENOTNI PODPORI CIVILNEGA PREBIVALSTVA KAR JE BILO KLJUČNEGA POMENA ZA ZMAGO. ENOTNA PODPORA JE BILA TUDI V TAKRATNEM POLITIČNEM VODSTVU KAR JE ZA DANAŠNJE DNI NEKAJ UTOPIČNEGA. IMELI SMO TUDI MEDNARODNO PODPORO. ZMAGALI NISO POSAMEZNIK AMPAK JE ZMAGAL SLOVENSKI NAROD.
*ČEPRAV DANES SLOVENIJA NI RAVNO TAKŠNA DRŽAVA KOT SMO SI JO TAKRAT PREDSTAVLJALI, SMO NA NJO LAHKO PONOSNI.
*OGLEDALI SI BOMO FILM BRATJE V VOJNI, KI GA JE POSNELA TV AS V SODELOVANJU S POMURSKIMI VETERANI OSAMOSVOJITVENE VOJNE 1991. FILM PRIKAZUJE DOGAJANJA MED OSAMOSVOJITVENO VOJNO V POMURJU. NAMENJEN JE ŠIRŠI JAVNOSTI ZA OHRANJANJE SPOMINA NA DOGODKE PRED, MED IN PO VOJNI TER DVIGU DOMOLJUBNE ZAVESTI. IZDELAN JE KOT UČNI PRIPOMOČEK ZA UČENCE OSNOVNIH ŠOL, DIJAKE SREDNJIH ŠOL IN ZA ŠIRŠO JAVNOST. JE TUDI SPOMIN IN OPOMIN KAJ VSE SMO PREBIVALCI SLOVENIJE IN PREDVSEM POMURJA, MORALI ŽRTVOVAT ZA DOSEGO LASTNE DRŽAVE.
*GRE ZA DOKUMENTARNO IGRANI FILM S POUDARKOM NA TAKRATNO HUMANITARNOST MED LJUDMI NE GLEDE NA VOJNO.
* KLJUB TEMU, DA MINEVA ŽE 32 LET OD NAŠEGA NAJPOMEMBNEJŠEGA DOGODKA ZGODOVINE KO SMO DOBILI SVOJO DRŽAVO, JE TAKIH PROJEKTOV ZELO MALO. VESELI ME, DA SO PRI NASTAJANJU FILMA SODELOVALI VETERANI IN S TEM DALI TEŽO ZGODOVINSKEMU DELU FILMA.
*PONOSEN SEM, DA SEM, KOT TAKRAT PRIPADNIK POSEBNE ENOTE MILICE, AKTIVNO SODELOVAL V VOJNI IN S TEM DODAL MIKRO-DELČEK K OSAMOSVOJITVI SLOVENIJE.
*HVALA TV AS IN DIREKTORJU SIMONU BALAŽIC ZA TA PRISPEVEK V SPOMIN IN OPOMIN NA OSAMOSVOJITVENO VOJNO LETA 1991. HVALA ZA POGUM, DA STE NA TO TEMO PRIPRAVILI DOKUMENTARNO IGRANI FILM.
*HVALA TUDI ŽUAPNJI mag. OLGA KARBA IN OBČINI LJUTOMER ZA DONIRANA SREDSTVA, DA JE TA FILM LAHKO NASTAL. HVALA TUDI ZA ZGLEDNO SODELOVANJE Z VETERANSKIMI ORGANIZACIJAMI.
*HVALA TUDI GOSTITELJU ZA DOBER AMBIJENT V KATEREM SI BOMO FILEM OGLEDALI.
*HVALA VSEM, KI KAKORKOLI PRISPEVATE ZA OHRANJANJE SPOMINA NA DOGODKE PRED, MED IN PO OSAMOSVOJITVENI VOJNI.
*ŽUPANJI, OBČANKAM IN OBČANOM OBČINE LJUTOMER ČESTITAM OB NAŠEM OBČINSKEM PRAZNIKU.
 
 
NAJ NE BO POZABLJENO

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024