Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

11. DRŽAVNO PRVENSTVO ZPVD SEVER V VELESALOMU

Datum: 23.01.2024

 1. DRŽAVNO PRVENSTVO ZPVD SEVER V  VELESALOMU - 2024

V četrtek  18. jan. 2024 je na smučišču Stari vrh nad Škofjo Loko potekalo 11. DP  ZPVD SEVER  in DP POLICIJE v veleslalomu. Organizacijo tekmovanja je prevzelo  PVD Sever Ljubljana v sodelovanju s Komisijo za šport pri ZPVD Sever.

Navedenih tekmovanj se že tradicionalno udeležujemo tudi člani  PVD Sever za Pomurje. Ekipa smučarjev  se je to jutro že ob 5.00 iz Pomurja napotila proti Gorenjski. Med potjo  nas spremljajo deževno vreme in temperatura med 8 in 9 ˚ C, nič kaj obetavno za ta zimski čas.  Ob prihodu do smučišča  Stari vrh je sledila registracija smučarjev. Mnogiso se spraševali ali bo tekma sploh izvedena.  Organizator prireditve  je zatrdil , da ne glede na vremenske razmere  » tekma zagotovo BO ». Zaradi vsega omenjenega je bil start prestavljen v upanju, da se  vreme nekoliko zjasni, saj je napovedano izboljšanje. Na koncu vedno posije sonce in tudi tokrat je bilo tako. Ob 10.30 uri je bil ogled tekmovalne proge in čez čas pričetek tekmovanja, po že ustaljeni praksi. Najprej člani ZPVD, nato POLICIJA , prednost imajo seveda ženske.

Samo tekmovanje je bilo izvedeno po starostnih skupinah v  Ž  in  M  kategorijah. Pomurci  se trudimo, da zapolnimo vse starostne skupine in tekmo zanesljivo in varno dokončamo. Tudi tokrat nam je to uspelo…

Sledilo je druženje s pogostitvijo in zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov.  Zbrane je pozdravil predsednik ZPVD  g. Tomo Čas in  dir. PU Ljubljana.  Najprej so bile podeljene medalje posameznikom, nato pa  pokali najboljšim trem ekipam:

 1. PVD Sever za celjsko območje + prehodni pokal
 2. PVD Sever za Pomurje
 3. PVD Sever Maribor
 4. PVD Sever Specialna enota
 5. PVD Sever Zasavje
 6. PVD Sever Ljubljana
 7. PVD Sever za Koroško
 8. PVD Sever Gorenjska
 9. PVD Sever Posavje
 • PVD Sever Dolenjska in Bela krajina

 

Ekipa PVD Sever za Pomurje se je domov vrnila s pokalom za osvojeno 2. mesto, na kar smo zelo  ponosni.

Teks in foto:    Marija 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024