Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Spominska obeležja pripovedujejo 2023/24

Datum: 26.04.2024

V  sodelovanju z občino Ljutomer so domoljubne in veteranske organizacije Pomurja  izvedle zaključno prireditev  6.literarnega natečaja   " Spominska obeležja pripovedujejo  za šolsko leto 2023/24 ". Prireditev  je potekala  25. 4. 2024  v Domu kulture v Ljutomeru, kjer je zbrane uvodoma pozdravila  županja  mag. Olga KARBA.  Slavnostni govornik pa  je bil ravnatelj  Gimnazije F. Miklošiča Ljutomer  g. Franci ČUŠ.

Osnovna tema letošnjega 6. literarnega natečaja je  "Nastajanje domovine in domoljubja v Pomurje".  Mladi ustvarjalci so tako svoje prispevke (proze ali pesmi) usmerili v tista spominska obeležja v njihovem okolju, ki še do sedaj niso bila opisana. Na tem natečaju je sodelovalo  51 avtorjev (učencev-dijakov) iz Pomurskih osnovnih  oz. srednjih šol v  različnih starost. kategorijah.

Vsi avtorji izbranih prispevkom  so prejeli priznanje  in elektronsko publikacijo na USB kartici z objavljenimi deli  in  so povabljeni na strokovno ekskurzijo,  ki bo izvedena 17. maja 2024,   skupaj z mentorji.

Učenci in dijaki z najboljšim prispevkom  so na današnji slovesnosti prejeli še medalje s strani predstavnikov domoljubnih in veteranskih organizacij.  Nagrajeni  pa so bili tudi njihovi mentorji.  

Kulturni program so  popestrili  dijaki Gimnazije F. Miklošiča Ljutomer  in učenci zasebne GŠ Virtuoz.

Ob zaključku prireditve pa je sledilo druženje s pogostitvijo v avli Doma kulture.

 

M.Rantaša

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024