Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Ustanovitev KoDVOP z Ustanovo Šiftarjevo fundacijo

Datum: 13.05.2024

poštovani,

dne 25. 4. 2019  2019 smo pomurske domoljubne in veteranske organizacije( PVD Sever za Pomurje, PO Zveze veteranov vojne za Slovenijo - Pomurje,  Območna združenja slovenskih častnikov G. Radgona, M. Sobota , Ljutomer, Lendava, Zveza združenj borcev za vrednote NOB Slovenije, Društva generala Maistra Murska Sobota, Črenšovci, Veržej, Ljutomer in Gornja
Radgona,  Društvo vojnih invalidov Pomurja) v Ljutomeru podpisale sporazum o ustanovitvi Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja.

Dne 24. 5. 2024  bomo v Vrtu spominov in tovarištva na Petanjcih podpisati aneks k sporazumu o ustanovitvi Koordinacije domoljubnih in veteranskih organizacij Pomurja z Ustanovo Šiftarjevo fundacijo, s čimer bo ta postala polnopravna članica naše koordinacije. Istega dne ob istem času  bo na Petanjcih  družabno srečanje članov vseh pomurskih DVO.

V prilogi pošiljam predlog programa s časovnico, ki jo je na podlagi včerajšnjega dogovora na seji KoDVOP   pripravil g. Marjan Šiftar. V zapis je vključen tudi nabor in razdelitev nalog, ki jih je potrebno opraviti kar v najkrajšem času.  Dogodek se prične ob 16.00 uri

V okviru dogodka je tudi predvideno tudi sajenje »Maistrove lipe«, v čast obeleževanja Maistrovega leta ( 150. obletnica rojstva in 90. obletnica smrti gen. R. Maistra). kot je predlagano, ni pri simbolni saditvi  sodelovala predsednica Zveze društev general Maister mag. Lučka Lazarev Šerbec.

Uradno vabilo vam bomo posredovali v najkrajšem možnem času.

Lep pozdrav,

predsedujoči KoDVOP:

Marjan FARIČ, MA
predsednik
Prekmursko društvo general Maister
Murska Sobota

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024