Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod na Triglav

Datum: 28.06.2012

Avtor/Vir: Tomislav Habulin

16. 9. 2000 je bil organiziran 1. policijski pohod na Triglav, predvsem z namenom, da se čim več slovenskih policistk in policistov, ljubiteljev pohodništva in narave, skupaj poda na najvišji slovenski vrh. V teh letih je pohod postal tradicionalen.

Letos bomo organizirali že 13. tradicionalni pohod na najvišji slovenski vrh, ki bo predvidoma v četrtek 28. in petek 29. junija 2012. Rezervni termin pohoda je 12. in 13. julij 2012.

Organiziranega pohoda se lahko udeležite  iz naslednjih smeri:
- iz Pokljuke (zbirno mesto je ob 6. uri na Rudnem polju pri objektu Slovenske vojske),
- iz doline Vrat (zbirno mesto je ob 6. uri pred planinskim domom v Vratih),
- iz doline Krme (zbirno mesto je ob 6. uri na parkirišču pred zapornico, okoli 10 minut vožnje od Kovinarske koče).

Udeleženci se pohoda udeležite prostovoljno in v prostem času ter na lastno odgovornost, še posebej, če se boste na Triglav odpravili iz drugih smeri. Stroške prehrane in nočitve nosite sami (stroški nočitve na Kredarici in organizacije pohoda znašajo 20 evrov). Pomembno je, da ste ustrezno fizično pripravljeni in opremljeni. S seboj imejte ustrezno planinsko opremo, predvsem obutev in za primer slabega vremena primerna in topla oblačila (v nahrbtniku naj bodo tudi kapa, rokavice, itd.). Za na pot s seboj imejte še nekaj hrane in pijače iz nahrbtnika. Priporočamo tudi uporabo zaščitnih čelad, zaradi vse pogostejšega padanja kamenja.
 
Ker na pohodu pričakujemo večje število planincev, zaradi odgovornosti ne moremo sprejemati prijav za otroke stare do 14 let. Policisti lahko na pohod prijavite tudi družinske člane in sorodnike.

Pohodniki tudi tokrat ne boste prepuščeni sami sebi, pri organizaciji in vodenju pohoda bodo tudi letos sodelovali policisti GE PPE. Poudarjamo, da bo organizacijski odbor poskrbel za varovanje pohodnikov samo iz treh, uradnih smeri pohoda.

Člani organizacijskega odbora so leta 2003 pripravili spominske knjižice, v katere so bile pohodnikom vtisnjene štampiljke tradicionalnega pohoda policistov na Triglav, kar bo organizirano tudi letos. Pohodnikom, ki se bodo petič in desetič udeležili pohoda, bomo na Kredarici, kjer je predvideno prenočevanje, podelili tudi spominska priznanja.

Zaradi ustrezne organizacije pohoda in pravočasne rezervacije prenočišč v planinskem domu na Kredarici, o udeležbi sporočite naslednje podatke:
-    ime in priimek
-    enota
-    tel. številka (GSM)
-    za vsakega udeleženca – ali bo prenočeval na Kredarici
-    predvidena smer pohoda
-    podatek ali se pohoda udeležujete petič oz. desetič.

Zainteresirani navedene podatke sporočite najkasneje do petka 22. junija 2012 Sanji Potušek, tel.: 031 704 920, e-mail: sanja.potusek@policija.si ali Robertu Mencinu, tel. 031 602 646, e-mail: robert.mencin@policija.si.

Ostale informacije o 13. pohodu policistov na Triglav vam bomo člani organizacijskega odbora posredovali pravočasno.

             
Planinski pozdrav,

Sanja Potušek in Robert Mencin
ZA ORGANIZACIJSKI ODBOR 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024