Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Polaganje venca k spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 1991

Ljubljanske Žale
Datum: 25.06.2012

Avtor/Vir: Anton Pozvek

V petek 22.6. je bila delegacija Združenja Sever s strani generalnega direktorja policije povabljena k skupnemu polaganju venca pri spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 1991 na Ljubljanskih Žalah in pri spominski plošči padlim policistom v vojni za Slovenijo v avli MNZ, na Štefanovi 2, v Ljubljani.
Na Žalah je venec položila delegacija, v kateri so bili minister za notranje zadeve, generalni direktor, direktor uprave krim. policije, predstavnik uprave uniformirane policije ter predsednik in generalni sekretar Združenja Sever, sodeloval pa je tudi praporščak Združenja Sever. V nadaljevanju pa je prišlo do hude protokolarne napake, saj sta v avli MNZ minister in generalni direktor s sodelavci položila venec prej, ko sta do MNZ uspela priti predstavnika in praporščak Združenja Sever ter glasbeniki policijskega orkestra.
 
Zaradi tega bo delegacija Združenja Sever (predsednik in podpredsedniki) venec k spominski plošči padlim policistom v avli MNZ položila na Dan policije, v sredo 27. junija, ob 10. uri. Pri polaganju se nam bosta pridružila predsednik ZVVS in generalni direktor policije, ki je protokolarni spodrsljaj obžaloval in se v imenu odgovornih delavcev za napako tudi opravičil.  

Več lahko preberete na spletni strani policije.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024