Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Veterani PVD Sever iz Pomurja podpisali protokol o sodelovanju z veterani Vukovarsko-Sremske županije

Datum: 26.09.2012

Avtor/Vir: Ciril Magdič

Več letno dobro sodelovanje med Policijskim veteranskim društvom SEVER za Pomurje in Udrugo dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Vukovarsko-Sremske županije (UDVDR) je dobilo novo poglavje.

Na pobudo UDVDR Vukovarsko-Sremske županije je bil 15. septembra 2012 v Vinkovcih podpisan protokol o prijateljstvu in sodelovanju med UDVDR Vukovarsko Sremske županije in PVD SEVER za Pomurje. V imenu PVD SEVER za Pomurje je protokol podpisal MAGDIČ Ciril, predsednik PVD SEVEVER za Pomurje, za domačine pa brigadir Marko MILIČEVIĆ, predsednik UDVDR
 Vukovarsko-Sremske županije.

 

Protokol o sodelovanju z UDVDR Vuklovarsko-Sremske županije so podpisali tudi veterani iz županije Zapadno hercegovačke, Široki Brijeg, Orašje, Kupres,veterani iz »Brodosplit«, veterani Podstrane in veterani iz Posavske županije.

Pri svečanem podpisu protokola o sodelovanju sta bila navzoča tudi Božo GALIĆ, župan Vukovarsko –Sremske županije in dr. Mladen KARLIĆ, župan mesta Vinkovci. Oba sta v svojih nagovorih dala veliko podporo veteranskemu povezovanju, še posebej na mednarodni ravni.

Po svečanem podpisu so delegacije veteranskih društev položile venec in prižgali svečo za vse umrle in pogrešane hrvaške branitelje na »Memorialnem groblju« v Vukovaru.

V tridnevnem druženju vojnih veteranov je bil izveden tudi delovni sestanek na temo »Trenutni status vojnih veteranov, problematika, mednarodno sodelovanje med veterani«, kjer so delegacije predstavile svoje izkušnje na tem področju.

V sklopu tridnevnega srečanja so se udeleženci veteranskega srečanja udeležili tudi otvoritve 47. Vinkovačkih jeseni ter spoznali znamenitosti mest Vinkovci, Vukovar in Ilok. Obiskali so tudi »Dom branitelja« v Ivankovem, ker so si ogledali spominsko sobo. V vseh dneh pa udeleženci veteranskega srečanja  poleg naravnih lepot uživali tudi v gastronomiji in slavonskih specialitetah.
» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024