Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Komemorativne slovesnosti

Ljubljanske Žale
Datum: 30.10.2012

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije (KoDVOS) je organizirala skupno polaganje vencev k spominskim obeležjem padlim vseh vojn na Ljubljanskih Žalah.
Žalne slovesnosti so potekale v torek, 30. oktobra in sicer:

- ob 10.15 uri spominska slovesnost v Spominskem parku padlih borcev in talcev. Zbrane je nagovoril župan Zoran Janković, vence pa so položile delegaciji MDDSZ, MO Ljubljana, delegacija KoDVOS, ki sta jo vodila predsednika ZZBzvNOBS in ZDVIS in še nekatere druge delegacije. Sodelovali so Častna enota SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor in recitatorka Mojca Poredoš.

- ob 10.40 uri polaganje vencev pri spomeniku talcem v Gramozni jami. Vence so položile delegacije MDDSZ, MO Ljubljana in KoDVOS pod vodstvom predsednikov MO ZB NOB Ljubljana in TIGR. Sodelovali so Častna enota SV in kvartet trobil Policijskega orkestra.

- ob 11.00 uri spominska slovesnost pri Spomeniku padlim v vojni za Slovenijo 91. Z vojaškimi častmi so vence položili v imenu MO/SV generalni direktor Direktorata za obrambne zadeve Rolando Žel s sodelavci, v imenu MNZ/Policije generalni direktor Direktorata za policijo in druge varnostne naloge dr. Miroslav Žaberl s sodelavci, predstavnica MDDSZ, v imenu  KoDVOS predsednika ZVVS genmaj Ladislav Lipič in Združenja Severe Miha Molan, ter delegacija MO Ljubljana pod vodstvom župana. Sodelovali so Častna enota SV, Policijski orkester, Partizanski pevski zbor in recitatorka Mojca Poredoš. Svojce padlih in ostale udeležence je nagovoril dr. Miroslav Žaberl.

- ob 11.40 uri polaganje vencev pri Kostnici padlih Slovencev v 1. svetovni vojni in Judenburških žrtev. Vence so položile delegacije MDDSZ, MO Ljubljana in delegacija KoDVOS, pod vodstvom predsednikov ZSČ in ZGDM. 

 
Ob 12.00 uri je bila v cerkvi Vseh svetih na Žalah maša v spomin padlim v vojni za Slovenijo 91, ki jo je vodil nadškof msg. Anton Stres, somaševala pa sta vojaški in policijski vikar. Maše se je poleg svojcev padlih v vojni za Slovenijo 91 udeležil tudi obrambni minister Aleš Hojs skupaj s predstavniki Slovenske vojske.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023