Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Osrednja spominska slovesnost ob Dnevu Združenja Sever

Datum: 23.11.2012

Avtor/Vir: Tomislav Habulin

V soboto, 1. decembra 2012, ob 18. uri, bo Festivalni dvorani Bled, Cesta svobode 11, Bled, osrednja slovesnost v počastitev Spominskega dneva Združenja Sever in 22. obletnice Akcije Sever. Slovesnost v skladu s sklepom UO ZS organizira PVD Sever Gorenjska v sodelovanju z Združenjem Sever.
Slavnostni govornik bo dr. Jože Pirjevec (glej vabilo v priponki).

Na slovesnosti bodo podeljene Plakete in Zlati znaki Sever zunanjim prejemnikom.

Po slovesnosti bo v avli Festivalne dvorane družabno srečanje vseh udeležencev slovesnosti.

Organizator pričakuje, da bodo na prireditvi prisotni praporščaki s prapori vseh PVD Sever (12), MSNZ (1) in Združenja Sever (1). Praporščaki se morajo v Festivalni dvorani ob 17. uri udeležiti generalke. Praporščakom bo poveljeval Miha Burilov.

Generalni direktor policije je odobril uporabo službenih vozil policije za prevoz na slovesnost za praporščake, ranjene in svojce padlih v vojni za Slovenijo 91.

Parkiranje avtobusov in vozil vabljenih gostov bo na parkirnih prostorih v okolici Festivalne dvorane (glej skici v priponki).

Pričakujemo, da bodo vsa društva zagotovila udeležbo praporščakov in drugih svojih članov na prireditvi, poskrbela pa bodo tudi za prevoz ranjenih in svojcev padlih v vojni za Slovenijo leta 1991. Velika dvorana sprejme 450 udeležencev, zato naj bo merilo udeležencev iz posameznega društva vsaj en avtobus potnikov. Nekaj koristnih informacij za organizacijo izletov in nato udeležbe na slovesnosti ste že prejeli. Anton Pozvek
Generalni sekretar Združenja Sever
M: 041 725 397


» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023