Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Strelsko tekmovanje za pokal PVD Sever Dolenjske in Bele Krajine

Datum: 03.01.2013

Avtor/Vir: Miro Resnik, predsednik OZVVS Trebnje

Konec novembra 2012 je PVD Sever Dolenjske in Bele Krajine organiziralo pokrajinsko tekmovanje veteranskih organizacij Dolenjske in Bele Krajine v streljanju z zračno puško.

Tekmovanje je potekalo na strelišču Strelskega društva Gorjanci v Novem mestu. Na preizkušnji "mirnih rok in izostrenega pogleda"  so z dvema tričlanskima ekipama nastopili člani PVDS Dolenjske in Bele Krajine, njim pa so bile močna konkurenca ravno tako tričlanske strelske veteranske ekipe OZVVS Trebnje, OZVVS Dolenjska, OZVVS Bela Krajina in Pokrajinski odbor ZVVS Dolenjska.

Po pozdravnem nagovoru predsednika PVD Sever Boruta Likarja so se strelci posameznih ekip z nastrelitvijo pušk pripravili na začetek tekmovanja. S prvimi sproženimi streli za oceno pa se je nasmeh in vedro razpoloženje na obrazih tekmovalcev zamenjal z resnimi pogledi,/ usmerjenimi proti 10 metrov oddaljenimi črnimi pikami na tarčah.

Bolj ko se je tekmovanje bližalo koncu, večje je bilo pričakovanje, kako dobro se je kdo izkazal na "ognjeni črti". Razglasitev strelskih rezultatov s podelitvijo pokalov in medalj ob prigrizku, pijači in prijetnem klepetu v gostinskem lokalu "Pod smrekco" je  napetost ponovno spremenilo v dobro voljo. Čestitke najboljšim so prihajale od vseh udeležencev tekmovanja. Največ razloga za veselje je tokrat imela zmagovalna ekipa veteranov OZVVS Dolenjska, na drugo mesto se je uvrstila prva ekipa PVD Sever Dol. in Bel. Krajine, odličen uspeh pa so dosegli veterani OZVVS Trebnje z osvojenim pokalom za tretje mesto.

V drugi tekmi strelskega tekmovanja so se na strelski liniji "udarili" člani predsedstva PVD Sever Dol. in Bel. Krajine in Pokrajinskega odbora ZVVS Dolenjska. O zmagovalcu je odločala zadnja serija strelov , saj je bila ekipa PO ZVVS Dolenjska, za katero so streljali Jože  Ribič OZVVS Dolenjska, Branko Kobetič OZVVS Bela Krajina in Miro Resnik OZVVS Trebnje za krog boljša od nasprotnikov.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024