Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Zaključek 4. literarnega natečaja MOJA RODNA DOMOVINA

Datum: 18.06.2013

Avtor/Vir: Anton Pozvek

V četrtek 6. junija ob 16.30 uri je bila na Kongresnem trgu v Ljubljani zaključna prireditev lliterarnega natečaja za učence od 6. do 9. razreda osnovnih šol pod naslovom Moja rodna domovina, ki ga organizirata Osnovna šola Vič iz Ljubljane in Koordinacija domoljubnih in veteranskih organizacij Slovenije. Podobni prireditvi sta bili ob 17. uri v Osnovni šoli Šalek v Velenju in ob 18. uri v Osnovni šoli zbora odposlancev Kočevje.

Namen literarnega natečaja, ki je že 4. po vrsti, je vzpodbujanje narodne zavesti pri osnovnošolcih.  

Organizatorji so letos prejeli 152 literarnih prispevkov iz 105 različnih osnovnih šol iz 53 občin. Komisija je prispevke pregledala in izmed vseh prispevkov izbrala 52 del.

Na prireditvi v Ljubljani so nagrajence in udeležence prireditve pozdravili državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport mag. Aljuš Pertinač, ljubljanski župan Zoran Janković in predsedujoči KoDVOS mag. Drago Biten ter izpostavili dragocenost, da osnovnošolci na sebi lasten način in prostovoljno izkažejo spoštovanje do domovine. Nagrajenci so prejeli knjižna darila, ki jih je prispevalo ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter medalje in diplome, ki so jih izdelali v OŠ Vič.

Nagrajenci so na prireditvi brali odlomke svojih literarnih del. V kulturnem programu so sodelovali Policijski orkester in otroška pevska zbora OŠ Vič.

Po enakem scenariju so prireditve potekale tudi v Velenju in Kočevju. V Ljubljani je bilo predstavljenih 24 nagrajencev, v Velenju 20 in v Kočevju 8. 

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023