Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Oddaja podpisov za zakonodajno pobudo

Datum: 18.07.2013

Avtor/Vir: Anton Pozvek

Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Združenje SEVER sta predčasno zaključila zbiranje 5.000 podpisov podpore za spremembo 101. člena ZUJF-a.
Kot je znano, je zloglasni ZUJF ukinil takorekoč vse pravice vojnim veteranom, ki so nam bile zagotovljene po Zakonu o vojnih veteranih. Ob ukinitvi klimatskega zdravljenja in zvišanju starostne dobe za uveljavljanje pravic vojnih veteranov je bilo ukinjeno tudi plačilo premije dodatnega zdravstvenega zavarovanja iz državnega proračuna.

Slednje se po 1.1.2013 plačuje le še skupini cca. 6700 upravičencev, ki imajo tako majhne prihodke, da prejemajo veteranski dodatek. Le ta pa je bil zaradi višanja starostne meje ukinjen tudi skupini med 50-55 letom starosti.

Obe veteranski organizaciji sta zato pripravili predlog spremembe zakona, po katerem bo pravic veteranom avtomatsko vrnjena leto dni po tem, ko bo gospodarska rast presegla 2,5 % DBP.

S to novelo zakona ne posegamo v proračun takoj, pač pa v obdobju, ko bodo javne finance stabilizirane in s tem ne poglabljamo trenutnih finančnih težav.

Podpise bomo predali v Državni zbor 4. julija ob 12. uri.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023