Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod in proslava ob 20. obletnici PVD Sever za Pomurje 14. 6. 2014

Datum: 14.06.2014

Avtor/Vir: Tomislav Habulin

PVD Sever za Pomurje je ob svoji dvajseti obletnici delovnanja društva organiziralo dvajseti pohod po poteh bojev pomurske policije in osrednjo proslavo ob jubileju.

Pohod je potekal v okolici Svetega Jurija ob Ščavnici, in se ga je udeležilo okrog 80 pohodnikov.

V Kulturnem domu je bila ob 13. uri proslava, ker so prisotne nagovorili:

- Anton Slana, župan občine Sveti Jurij ob Ščavnici
- Drago Robaš, predsednik PVD Sever za Pomurje
- dr. Tomaž Čas, predsednik zveze PVD Sever
Župan Slana se je Društvu Sever zahvalil za čast, da so okroglo obletnico praznovali v njihovi občini. Poudaril je dobro sodelovanje z društvom ter izpostavil praznovanje občine, ki v letošnjem letu slavi Edvarda Kocbeka.

Začetek proslave je bil pod vtisom tragičnega dogodka izpred nekaj dni, ko so trije policisti v tragični prometni nesreči izgubili življenje. Med njimim je bil tudi član PVD Sever za Pomurje Silvin Matjašec, od katerega so se člani poslovili danes na pokopališču v Radencih. Z minuto molka so vsi udeleženci izkazali čast njemu in vsem veteranom, ki jih ni več med nami.

Predsednik Ribaš je v svojem govoru izpostavil dobro delovanje društva v zadnjih 20 letih, ter se za to zahvalil vsem dosedanjim predsednikom in vsem posameznikom, ki so delovali v organih društva za odlično opravljeno delo. Izpostavil je zelo dobro sodelovanje z drugimi veteranskimi organizacijami, lokalno skupnostjo in Policijsko upravo Murska Sobota. V govoru se je dotaknil tudi nepravičnega in nekorektnega financiranja veteranskih organizacij, poskus omejevanja pravice do svobode govora v primeru udeležbe društva Sever v prostestih konec predlanskega leta.

Slavnostni govornik dr. Čas je v govoru pohvalil izjemno dobro delo društva v zadnjih dvajsetih letih, ki se kaže tako v lokalnem kot tudi v državnem okolju. Izpostavil nepravično financiranje veteranskih društev. 

Celoten govor predsednika PVD Sever za Pomurje je v priponki.

Za fotografije je poskrbela Karin Kegel. Za ogled fotografij pritisni tukaj.

Tomislav Habulin

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024