Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Mednarodna znanstvena konferenca v Budimpešti na Madžarskem 25. junija 2014

Datum: 30.06.2014

Avtor/Vir: Ciril Magdič

Ciril Magdič, častni predsednik PVD Sever za Pomurje se je 25. 6. 2014 udeležil mednadorne konference na temo Civilno preventivno preprečevanje kriminala, PŐ je strateški partner policije.

Ob  organizatorjih, domačinih iz Madžarske, so bili vabljeni in prisotni tudi predstavniki policij in društev, ki s policijo zelo tesno sodelujejo, še predstavniki  držav  Nemčije, Slovenije, Avstrije, Slovaške, Češke,  Švice  in Romunije  ter predstavniki obmejnih sosednjih županij.

 

Kot izhodiščni razpravljavci so bili Dr. Sandor Pinter, Minister za notranje zadeve R Madžarske,  pr. Dr. Lajos Besenyei, Visoki komisar,  g. Karoly Papp,   dr. Andras Türos,


Obravnavani potek posvetovanja pa je potekal po naslednjem zaporedju:

·         Predstavitev in cilji simpozija,

·         Organiziranost policij,  organizacij, društev, ki sodelujejo  s policijo,

·         Sodelovanje Polgaror, kot najpomembnejšega partnerja policije na Madžarskem,

·         Projekt:  Skupaj smo močnejši,

·         Pozitivne izkušnje udeleženih na simpoziju ob sodelovanju. 


Ministrstvo za notranje zadeve R Madžarske, ki je bilo glavni pobudnik in organizator, je  z odlično organizacijo (sprejem, organizacija, simultano prevajanje in nastopi), zaslužil odlično oceno, saj je poleg dosežene  izredne strokovnosti  mednarodnega simpozija dosegel še medsebojno prepoznavnost in spoznavanje policij ter  organizacij, ki so delovanju policij blizu. Dosegel je tudi medsebojno prepoznavnost in navezovanje partnerskih stikov udeleženih.


Ocenjujem, da je bila udeležba predstavnikov našega društva na mednarodnem simpoziju izredno pozitivna. Z udeležbo smo potrdili prepoznavnost našega društva v najvišjih policijskih krogih držav udeleženk  in organizacijah ki so po svojem izhodišču blizu policijam držav. Navezali smo koristne stike in z 10 minutno predstavitvijo društva na avditoriju v skladu s programom simpozija  spodbudili izjemno zanimanje prisotnih.

 


Ciril Magdič

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024