Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pododbor Ljutomer, aktivnosti

Datum: 10.03.2015

Opravljene aktivnosti Društva Sever - poddodbor Ljutomer:

1. V torek 03. februarja 2015 smo se ob 11.00 uri v kulturnem domu Križevci udeležili SPOMINSKE SLOVESNOSTI OB 70-OBLETNICI DOGODKOV NA DOMAČIJI ŽALIK IGNACA V LOGAROVCIH.
Pred tem se je predsednik pododbora Branko Kos udeležil polaganja spominskega venčka pri samem spomeniku v Logarovcih. Na prireditvi smo sodelovali s društvenim praporjem, katerga je nosil praporoščak Drago Fartek.
Prireditev je bila dobro obiskana, tudi s strani naših članov.

2. V soboto 14. Februarja 2015 se je predsednik pododbora Ljutomer Branko KOS udeležil skupščine UDVDR-a Ogranak Štrigova. (veteranska organizacija Hrvaške). Navezali smo stik z predsednikom in tajnikom UDVDR-a Podružnice Međimurske Stjepanom HORVATOM in Draženom TKALCOM. Imeli so volilno skupščino dosedanjega predsednika Branka GREGORINČIČA je zamenjal novi predsednik Zlatan ŽIŽEK. Podpredsednika sta Srečko RAUS in Darko PRAJNER, tajnik je Dušan LAMOT. Ob tej priliki jim je bila izročena knjiga ZGODOVINA POMURSKE POLICIJE IN OROŽNIŠTVA.

3. V petek 6. Marca 2015 smo se ob 11.00 uri udeležili spominske slovesnosti pri Mali Nedelji na povabilo občine Ljutomer in Združenja borcev za vrednote NOB Ljutomer. Počastili smo spomin na devetnajst žrtev enega zadnjih zločinov okupatorja na območju Prlekije. Osmega marca je namreč preteklo 70 let, odkar je pod streli nemških okupatorjev, pri Mali Nedelji umrlo devetnajst rodoljubov, katere so pripeljali iz ptujskih zaporov.

Slovesnost je potekala v krajevnem kulturnem domu, slavnostna govornica je bila Vika POTOČNIK. Slovesnosti smo se udeležili z društvenim praporjem, katerega je nosil g.Venčeslav LINHTENVALNER.

Branko KOS

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023