Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod v Rogašovcih

Datum: 23.06.2015

Spoštovani!

Vabimo vas, da se udeležite 24. tradicionalnega pohoda po poteh bojev pomurske policije, ki je v času osamosvojitvenih procesov v sodelovanju s TO opravljala bojne naloge na območju takratnega oddelka milice v Rogašovcih. Pohod se bo odvijal na relaciji Rogašovci - Dolnji Slaveči s ciljem, da se na objektu zgradbe gasilskega doma v Dolnjih Slavečih, kjer je v času osamosvojitvenih procesov bilo tajno skladišče orožja milice, odkrije spominsko obeležje.

Zbrali se bomo v soboto dne 20.06.2010 med 09.30 in 10.00 uro pred osnovno šolo Sv. Jurij v občini Rogašovci. Ob uvodnem nagovoru župana Občine Rogašovci g. Edvarda MIHALIČA in predstavnika PVD SEVER za Pomurje ter jutranjem okrepčilu bomo pohodniki krenili po vaških in lokalnih cestah in poteh na Dolnje Slaveče. Tam se bomo okrog 12.00 ure ustavili pri gasilskem domu, kjer bosta županja občine Grad ga. Cvetka FICKO in predsednik Policijsko veteranskega društva SEVER za Pomurje g. Drago RIBAŠ pozdravila pohodnike. Po krajšem kulturnem programu učencev OŠ Grad in skladbah orkestra slovenske Policije bosta županja in predsednik PVD SEVER za Pomurje svečano odkrila spominsko obeležje na zgradbi GD Dolnji Slaveči. Po opravljeni svečanosti bo pogostitev za vse pohodnike in sodelujoče pri svečanosti.

Na pohod so vabljeni člani PVD SEVER za Pomurje, vsi aktivni in rezervni miličniki takratnega Oddelka milice v Rogašovcih in njihovi družinski člani ter prijatelji, vsi pripadniki TO, ki so takrat sodelovali v osamosvojitvenih procesih na območju Oddelka milice Rogašovci ter krajani občine Rogašovci in občine Grad.

Vsak od pohodnikov prejme spominski obesek in lahko podari prostovoljni prispevek za delovanje PVD SEVER za Pomurje. Oba obroka hrane in voda za na pot so brezplačni.

Vljudno vabljeni!


Murska Sobota, 3.6.2015
PVD »SEVER ZA POMURJE«
Drago Ribaš
PREDSEDNIK DRUŠTVA

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024