Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod in odkritje spominskega obeležja

Datum: 30.06.2015

Dne 20.06.2015 10 uri je Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje pododbor PP M. Sobota organiziralo 24. pohod po poteh bojev pomurske policije na relaciji Rogašovci - D.Slaveči,kjer je bila tudi svečanost ob otvoritvi sopminskega obeležja pri hranitelju orožja.
Ob pozdravnem nagovoru župana občine Rogašovci g. Edvarda Mihaliča in krajši predstavitvi dogodkov v letu 1991,ćlana UO društva SEVER, Igorja KLARIČA, je 70 pohodnikov krenilo v smeri Dol Slaveč. Ob 12. uri je kolona prispela pred gasilski dom v Dolnjih Slavečih,kjer je v letu 1991 v času osamosvojitvenih procesov bilo tajno skladišče orožje VEM (VOJNIH ENOT MILICE). Pozdravni nagovor je imela županja občine Grad ga Cvetka FICKO,slavnostni govor ob otvoritvi obeležja pa je imel predsednik PVD SEVER ZA Pomurje  G. Drago RIBAŠ. Pri otvoritvi sta sodelovala se kvintet godbe policije in recitalna skupina iz OŠ Grad. Po opravljeni slovesnosti,so se veterani in drugi gostje ter domačini družili ob okusnem bograču.

To je bila prva otvoritev spominskega obeležja pri hranitelju orožja v Pomurju.OB tem pa je potrebno dodati, da je bilo osnovno tajno skldišče pri FERKO Ernestu iz Dol. Slaveč 54/A. Po ukazul vodstva slovenske milice,da je potrebno skladišča prestaviti je bilo  potem skladišče prestavljeno na rezervno lokacijo v gasilski dom na Dol. Slavečih,kar je bilo dogovorjeno in realizirano v sodelovanju s takratnim predsednikjom gasilskega društva RECEK Karelom iz Dol. Slaveč 94..


KLARIČ Igor

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024