Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Kolesarjenje od pomnika do pomnika

Datum: 03.05.2016

!!! PRESTAVLJENO NA SEPTEMBER !!!

!!! PRESTAVLJENO NA SEPTEMBER !!!

PVD SEVER za Pomurje s pododborom Gornja Radgona dne 14.5.2016 organizira v ohranitev spomina na dogodke med vojno za osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991 v Pomurju kolesarjenje od pomnika do pomnika bojev policije in  teritorialne obrambe na relaciji med Hrastje Moto, Gornjo Radgono in nazaj.

Kolesarjenje je namenjeno vsem veteranom, simpatizerjem veteranskih združenj in vsem  ljudem, ki s svojo prisotnostjo želijo počastiti spomin na dogodke pred 25 leti.

Navedenega dne se zberemo med 09.00 in 10.00 uro pri ribiškem domu v Hrastje Moti. Opravimo uvodni del  s pozdravom, nato  pa po kolesarski poti, kot udeleženci v prometu  in na lastno odgovornost s primerno hitrostjo   v skupini kolesarimo v Radence. V Radencih pri pomniku v križišču  s cesto za hotel Radin opravimo postanek in potem nadaljujemo skozi naselje Šratovce in Mele v Gornjo Radgono. V Gornji Radgoni opravimo najprej postanek  pri stavbi  bivše stražnice. Naslednji postanek bomo imeli  pri spomeniku   na Majstrovem trgu, zadnjega pa pri pomniku na območju  bivšega mejnega prehoda.

Med postanki  nam  bodo o  dogodkih na krajih, kjer se bomo zadrževali spregovorili aktivni udeleženci dogodkov,  prav tako  pa se bomo tudi okrepčali.

Med vračanjem po isti poti, se bomo ustavili na Policijski  postaji v Gornji Radgoni, kjer  nas bo sprejelo vodstvo enote.

Predvidevamo, da se bomo na izhodišče vrnili okrog 14. ure, kjer bomo opravili »analizo«.

Za hrano in osvežilne pijače je poskrbljeno, poskrbljeno je tudi za primerno vreme, zato pričakujemo, da se boste samega kolesarjenja zanesljivo udeležili.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023