Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

4. DRŽAVNO PRVENSTVO ZDRUŽENJA SEVER IN ŠAHOVSKI TURNIR ZA POKAL »TRZIN '91«

Datum: 21.06.2016

V soboto 18. junija 2016 je v Osnovni šoli Trzin potekalo 4. državno prvenstvo Združenja Sever v šahu in odprto šahovsko tekmovanje za pokal Trzin '91.

Tekmovanja se je udeležilo 38 tekmovalcev, kar je za tovrstni turnir že zelo dobra udeležba. Mnogi tekmovalci so že rangirani, zato je bil turnir dodatno težaven in zanimiv. 

 

Ob otvoritvi šahovskega prvenstva sta šahiste pozdravila in jim zaželela uspešne premišljene poteze dr. Tomaž Čas, predsednik Združenja Sever in Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota. Čas je s prvo potezo na prvi igralni plošči simbolično odprl tekmovanje. Za glasbene vložke je poskrbel kvartet policijskega orkestra.

 

Tekmovanje je potekalo po pravilih FIDE za hitropotezni šah, igralni čas 10 minut posamično, sistem Švicar 11 kol. Večjih zapletov ni bilo, za kar je poskrbela sodnica Ana Srebrenič.

 

V kategoriji 4. Državno prvenstvo Združenja Sever so prva tri mesta v posamični razvrstitvi dosegli Marko Ribičič - PVDS Specialna enota, Martin Povše – PVD Sever za celjsko območje in Dušan Ličina – PVD Sever Specialna enota. V  ekipni razvrstitvi je bila najboljša ekipa PVD Sever Specialna enota, ki je prejela tudi prehodni pokal. Sledila je ekipa PVD Sever za celjsko območje in ekipa PVD Sever Ljubljana.

V kategoriji Pokal Trzin '91 so si prva tri mesta v posamični konkurenci razdelili Dušan Zorko, Danilo Kajnih in Marko Ribičič. Med ekipami za pokal Trzin '91 je bila najboljša ekipa PVD Sever Specialna enota, sledili pa sta ekipi KMP Maribor in ŠD Trzin.

Diplome in pokale za posamezna tekmovanja so podelili Anton Pozvek, predsednik Združenja Sever, Janez Košir podpredsednik PVD Sever Specialna enota, Janez Portir, predsednik PVD Sever Specialna enota in Bojan Končan, takratni poveljnik enote TO v Trzinski bitki.

 

V nadaljevanju so objavljeni uradni rezultati 4. odprtega državnega prvenstva Združenja Sever in tekmovanja za Pokal Trzin '91 ter nekaj foto utrinkov s tekmovanja in podelitve.

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024