Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Zdravilišče Rogaška Slatina - popust

Datum: 09.03.2017

Rogaška Slatina - mesto vode, stekla in vina

»Kdor je rojen za imenitnost, težko postane povprečen. Rogaški Slatini je bila že davno v zibko položena imenitnost. Prvi jo je, davno tega, kot pravi legenda, prebudil krilati konj Pegaz. Z udarcem kopita je poskrbel, da je iz nedrja zemlje na dan privrela mineralna voda z zdravilno močjo. Z vodo in okoli nje se je Rogaška Slatina oblikovala v lepotico, ki so se ji prišla priklanjat mnoga žlahtna imena Evrope. Tudi danes zdravilna voda skupaj s sodobno turistično ponudbo pritegne številne obiskovalce od blizu in daleč. To je mesto vode.

.

Voda in zemlja podajata roko ognju. V pečeh Rogaške Slatine že od 17. stoletja naprej nastajajo prave mojstrovine iz stekla.
To je mesto stekla.


Rogaška Slatina je obdana s čudovito slikovito pokrajino, nakopičena z bogato etnološko dediščino. Žlahtnost tradicije in sodobni trendi sonaravnega turizma se združujejo v opojni kapljici.
To je mesto vina.«
(citat iz Monografije »Rogaška Slatina – mesto vode, stekla in vina«, december 2009)

 

Rogaška Slatina sodi s svojo večstoletno turistično zgodovino in velikim obsegom turističnega prometa med najstarejše in najpomembnejše turistične kraje v Sloveniji. Zdraviliška dejavnost ter z njo povezane dejavnosti gostinstva, trgovine in storitvene dejavnosti so bile skozi celotno 19. stoletje in prvo četrtino 20. stoletja odločilen dejavnik razvoja naselja. Dolgoletni turistični razvoj, ki je zaradi vpliva različnih dejavnikov skozi obdobja doživljal različne stopnje in nihanja, je vplival na oblikovanje posebnega zdraviliško-turističnega jedra mesta Rogaška Slatina, ter ima vpliv na izgled naselja še danes.

Prejete nagrade:

ROGAŠKA SLATINA - najlepše urejen zdraviliški kraj 2011 (tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna).
ROGAŠKA SLATINA - najlepše urejen izrazito turistični kraj Slovenije v letu 2006 in 2009 (tekmovanje v urejenosti slovenskih krajev pod geslom Moja dežela – lepa in gostoljubna).
ENTENTE FLORALE 2008 - srebrna medalja v urejenosti okolja in posebno priznanje za skrb za ljudi s posebnimi potrebami
Občina po meri invalidov 2008

Podrobnosti v zvezi popusta omenjene ponudbe dobite pri tajniku društva.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023