Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Vabilo na kolesarjenje

Datum: 14.04.2017

PVD SEVER za Pomurje s pododborom Gornja Radgona dne 22.4.2017 organizira v ohranitev spomina na dogodke med vojno za osamosvojitev Republike Slovenije leta 1991 v Pomurju kolesarjenje od pomnika do pomnika bojev policije in  teritorialne obrambe na relaciji med Radenci ter Gornjo Radgono in nazaj.

Kolesarjenje je namenjeno vsem veteranom, simpatizerjem veteranskih združenj in vsem  ljudem, ki s svojo prisotnostjo želijo počastiti spomin na dogodke pred 25 leti.

Navedenega dne se zberemo med 09.00 in 10.00 uro pred restavracijo Park v parku Radenci. Opravimo uvodni del  s pozdravom, nato  pa po kolesarski poti, kot udeleženci v prometu  in na lastno odgovornost s primerno hitrostjo   v skupini kolesarimo v Radence. V Radencih pri pomniku v križišču  s cesto za hotel Radin opravimo postanek in potem nadaljujemo skozi naselje Šratovce in Mele v Gornjo Radgono. V Gornji Radgoni opravimo najprej postanek  pri stavbi  bivše stražnice. Naslednji postanek bomo imeli  pri spomeniku   na Maistrovem trgu, zadnjega pa pri pomniku na območju  bivšega mejnega prehoda.

 

Med postanki  nam  bodo o  dogodkih na krajih, kjer se bomo zadrževali spregovorili aktivni udeleženci dogodkov,  prav tako  pa se bomo tudi okrepčali.

 

Predvidevamo, da se bomo na izhodišče vrnili okrog 13. ure, kjer bomo opravili »analizo«.

 

Za hrano in osvežilne pijače je poskrbljeno, prav tako je naročeno lepo vreme, zato pričakujemo, da se boste kolesarjenja zanesljivo udeležili.

 

Prosimo vas, da zaradi logističnih potreb, svojo udeležbo prijavite Tonetu Rozman na tel. št. 041 492 391 ali Igorju Klarič na tel. št. 041 844 595 čim prej.

 

 

Predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje

 

                                 Drago RIBAŠ

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024