Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

18. tradicionalni pohod na Triglav

Datum: 05.06.2017

16.  9.  2000 je bil organiziran 1. policijski pohod na Triglav, predvsem z namenom,  da  se  čim  več  slovenskih policistk in policistov, ljubiteljev pohodništva  in  narave, skupaj poda na najvišji slovenski vrh. V teh letih je pohod postal tradicionalen.

Letos  bomo  organizirali  že 18. tradicionalni pohod na najvišji slovenski vrh,  ki  bo v četrtek 29. in petek 30. junija 2017. Rezervni termin pohoda bo v primeru slabega vremena določen naknadno.

Organiziranega pohoda se lahko udeležite iz naslednjih smeri:
-  iz  Pokljuke  (zbirno  mesto  je  ob  6. uri na Rudnem polju pri objektu Slovenske vojske),
-  iz  doline Krme (zbirno mesto je ob 6. uri na parkirišču pred zapornico, okoli 10 minut vožnje od Kovinarske koče)
-  iz  doline  Kot  (zbirno  mesto  je  ob 6. uri na odcepu ceste Radovna – Mojstrana,  na  odcepu  za  dolino Kot – se zberete z vozili in v spremstvu pripadnikov GE odidete do izhodišča pohoda).

Udeleženci se pohoda udeležite prostovoljno in v prostem času ter na lastno odgovornost,  še  posebej če se boste na Triglav odpravili iz drugih smeri.
Stroške  prehrane  in  nočitve nosite sami (stroški nočitve na Kredarici in organizacije  pohoda  znašajo  25  evrov.  V  znesek  je  všteta nočitev na Kredarici,  izdelava  znakov  ter  izkaznic  in spominsko darilo za vsakega
udeleženca).   Pomembno   je,  da  ste  ustrezno  fizično  pripravljeni  in opremljeni. S seboj imejte ustrezno planinsko opremo, predvsem obutev in za primer  slabega  vremena  primerna in topla oblačila (v nahrbtniku naj bodo tudi  kapa,  rokavice,  itd.).  Za  na pot s seboj imejte še nekaj hrane in pijače  iz nahrbtnika. Priporočamo tudi uporabo zaščitnih čelad, zaradi vse pogostejšega padanja kamenja.

Ker  na  pohodu pričakujemo večje število planincev, zaradi odgovornosti ne moremo  sprejemati  prijav  za  otroke  stare do 14 let. Policisti lahko na pohod prijavite tudi družinske člane in sorodnike.

Pohodniki  tudi  tokrat  ne boste prepuščeni sami sebi, pri organizaciji in vodenju pohoda bodo tudi letos sodelovali policisti PPE III – Gorske enote.
Poudarjamo,  da  bo  organizacijski  odbor poskrbel za varovanje pohodnikov samo iz prej omenjenih dveh, uradnih smeri pohoda.

Člani organizacijskega odbora so leta 2003 pripravili spominske knjižice, v katere  so  bile  pohodnikom  vtisnjene  štampiljke  tradicionalnega pohoda policistov  na  Triglav,  kar bo organizirano tudi letos. Pohodnikom, ki se bodo  petič  in  desetič  udeležili  pohoda,  bomo  na  Kredarici,  kjer je predvideno prenočevanje, podelili tudi spominska priznanja.

Zaradi  ustrezne  organizacije pohoda in pravočasne rezervacije prenočišč v planinskem domu na Kredarici, o udeležbi sporočite naslednje podatke:
- ime in priimek
- enota
- tel. številka (GSM)
- za vsakega udeleženca – ali bo prenočeval na Kredarici
- predvidena smer pohoda
- podatek ali se pohoda udeležujete petič, desetič ali petnajstič.

Zainteresirani  navedene  podatke  sporočite najkasneje do petka 23. Junija 2017  Sanji Potušek na e-mail: sanja.potusek@policija.si. V nujnih primerih lahko  tudi pokličete, in sicer je kontakt Sanja Potušek – tel. št. 031 704 920.

Ostale  informacije  o  18.  pohodu  policistov  na  Triglav vam bomo člani organizacijskega odbora posredovali pravočasno.

Planinski pozdrav!

ORGANIZACIJSKI ODBOR

Marjan Fank
generalni direktor policije
glavni policijski svetnik

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024