Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Spomladanski izlet

Datum: 07.06.2017

V skladu  letnim načrtom aktivnosti društva smo v soboto,  dne  03.06.2017 izvedli tradicionalni spomladanski izlet. Veselo razpoloženih, se nas je kar 65  odpravilo  pod vodstvom Cvetke Temlin  v Savinjsko dolino.

 

 

Najprej smo si ogledali čudoviti Mozirski gaj v Mozirju in se nato po malici s tradicionalno hrano iz prtljažnika  in Mileninim posladkom odpeljali v smeri Gornjega grada. Pod vodstvom tamkajšnjega duhovnika smo si ogledali katedralo Sv. Mohorja in Fortunata, spregovoril pa nam je tudi o zgodovini kraja, samostana in same katedrale. Pogostil nas je tudi s pecivom in ojačal s »mašnim vinom«. V Nazarjah smo si ogledali v gradu Vrbovec muzej lesarstva in gozdarstva, nato pa se z gondolo odpeljali na planino Golte. Z »zanimivim vodnikom« smo se po adrenalinski poti sprehodili po alpskem vrtu, nato pa imeli  v Mozirski koči pozno kosilo in se proti večeru vrnili v dolino ter se odpeljali v smeri doma.

 

Na družabnem omrežju se je ena izmed udeleženk  zahvalila organizatorjem za čudoviti dan. Mislim, da smo takega mnenja vsi udeleženci izleta, zato se že veselimo jesenskega izleta.

Spomladanski izlet junij 2017

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024