Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Smučanje 2018

Datum: 29.01.2018

SMUČANJE- 2018

Člani PVD Sever za Pomurje  smo se tudi letos udeležili tekmovanj v  veleslalomu.

Dne 19.01.2018 je na SC  Golteh potekalo 6. državno prvenstvo ZPVD Sever in Policije.  Dne 27.01.2018 pa je  v okviru spominskega tekmovanja » Partizanske smučine- Cerkno 45 »  na SC Cerkno  potekalo tekmovanje  članov Policijskih veteranskih društev Sever  v veleslalomu.

 GOLTE

Tekmovanje je bilo izvedeno v organizaciji PVD Sever za Celjsko območje v sodelovanju s Policijsko akademijo in  ZPVD Sever.

Na  dobro  pripravljeni progi je v šestih  starostnih kategorijah  startalo skupno  85 smučarjev,  z 9. društev Sever. Sekcijo smučarjev s Pomurja je  zastopalo 7  smučarjev.. ( Leon, Dejan, Igor, Andrej, Branko , Alojz in Marija.  Kljub slabi vidljivosti ..megli, rahlemu sneženju  smo na  cilj prismučali vsi brez kakšnih poškodb in se veselili, doseženemu rezultatu. Saj smo en drugega spodbujali in motivirali. Vidnejša uvrstitev je bila 4. mesto Marije Rantaša.

Naš skupna uvrstitev na tem tekmovanju   je bila 6. mesto. Žal v dveh starostnih skupinah nismo imeli predstavnika oz. smučarja  in temu  primerna je bila tudi uvrstitev.

CERKNO

Na tekmovanje se je bilo prijavljenih 78 članov iz 10.  društev Sever,  ki so bili razvrščeni v  6. starostnih skupin (2. ženski in 4 moške.) Tekma v veleslalomu se je odvijala  na progi LOM 3 in LOM 4.

V lepem sončnem vremenu in dobro pripravljenih progah smo se smučarji po krajši slovesnosti, kateri uradni govornik  je bil predsednik Združenja Sever dr. Tomo Čas,  spustili po strmini navzdol in uživali pri smučanju. Člansko ekipo s Pomurja je zastopalo 6. članov ( Leon, Andrej, Jože, Branko, Alojz, Marija) .

Tokrat  pa smo imeli nekaj  več športne sreče in  se uvrstili med dobitnike medalj.

- Leon Casar …      3. mesto (bronasta medalja)
- Marija Rantaša .. 2. mesto (srebrna medalja)

Z našimi uvrstitvami pri seštevku FIS  točk, smo presenetili  smučarske ekipe , ki že leta zmagujejo na teh tekmovanjih, čeprav so bliže  smučarskih centrov…  ekipno smo se uvrstili na odlično 3. mesto in prejeli pokal.

Marija  RANTAŠA

Golte in Cerkno

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023