Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Proslava

Datum: 03.12.2018

V petek 30.11.2018 je bila v Domu kulture v Ljutomeru, proslava ob 50. obletnici ustanovitve Teritorialne obrambe Slovenije in ob 20. obletnici delovanja Območnega združenja vojnih veteranov za Slovenijo Ljutomer. Govornik major Anton Kosi je udeležencem predstavil kronologijo delovanja TO na območju Ljutomera. Slavnostni govornik na prireditvi je bil generalmajor Ladislav Lipič.

V kulturnem programu so na prireditvi sodelovali Pihalni orkester Kulturnega društva Ljutomer, Cvenski oktet in dijakinje ter dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Prireditev je povezoval Branko Hrga.

Prireditev so popestrili  praporščaki ZVVS in praporščaki sorodnih društev in združenj s Pomurja.

V imenu Policijsko veteranskega društva SEVER za Pomurje se je prireditev udeležil podpredsednik Janez Vencelj z drugimi člani društva in praporščakom Venčeslavom Lihtenvalnerjem s praporjem.  ZVVS Ljutomer je ob tej priliki Policijskemu društvu SEVER za Pomurje dalo Priznanje za dolgoletno uspešno sodelovanje, ki ga je v imenu društva prevzel podpredsednik Janez Vencelj.

Prireditve so se udeležili tudi županja Občine Ljutomer mag.Olga Karba, katera je udeležence tudi nagovorila, župan Občine Razkrižje Stanko Inavušič in župan Občine Veržej Slavko Petovar ter poslanec Državnega zbora RS Franc Jurša. Proslave so se udeležili tu trije predstavniki veteranov UDVDR Ogranak Štrigova, Hrvaška.

Po prireditvi je sledilo druženje in pogostitev.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023