Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Razstava v Kobilju

Datum: 01.02.2019

Spoštovani bralci!

31.01.2019 smo ob 9.50 uri v prostorih OŠ Kobilje svečano odprli gostujočo razstave Muzeja slovenske policije.

 

Ravnateljica šole Ludvika Gjerek je s svojimo sodelavci in sodelavkami in otroci pripravila krajši kulturni program. Zahvalila se je vsem nam, predvsem pa članu UO društva in domačinu Francu Lutar. Odprtje razstave sta pozdravila župan občine Kobilje Robert Ščap in predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje Drago Ribaš. G. Ribaš je povzel nekaj bistvenih točk zakaj razstave, kje razstave in namen razstave. V nagovoru je na koncu pozval mag. Biserko Debeljak, upokojeno kustosinjo policije, da predstavi in odpre predstavo. Ga. Debeljak je na zelo izčrpen način otrokom in nam, tam prisotnim gostom.

Nagovor predsednika pododbora PP Lendava društva Sever Milana Osterc je uradni program zaključil. Milan Osterc je v smislu razstave in pa dogodkov izpred 28 let vse prisotne seznanil o lokalnih dogajanjih na območju sedanje občine Kobilje in sosednje Dobrovnik. Poudaril je, da je potrebno s temi razstavami nadaljevati in da smo udeleženci osamosvojitvene vojne za Slovenije varuhi dejanskih dogodkov katere nekateri danes že želijo spreminjati z argumentacijami, ki pa po našem mnenju niso resne.

Zahvala veteranom in veterankam iz pododbora Lendava, Gornja Radgona in Ljutomer, ki so nas obiskali na otvoritvi!

Razstava bo v prostorih osnovne šole na ogled do 15.2.2019. Če si jo želite ogledati zavrtite telefon 02 579 10 06 in zaposleni osnovne šole vam bodo prijazno predstavili razstavo.

Vljudno vabljeni

Zapisal: Milan Osterc

Razstava Kobilje

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024