Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Kolesarjenje Dobrovnik

Datum: 19.09.2019

No pa nam je uspelo pospraviti kolesarjenje pod streho. Zbrali smo se na Petrolu v Dobrovniku 19.09.2019 in okrog 10 ure krenili na pot pomnikov osamosvojitvene vojne 1991. Sam zaradi invalidnosti  kolesa nisem vozil sem pa bil ves čas spremljevalec v avtomobilu. Včasih pred kolesarji in kolesarko, včasih za njimi.

Pot nas je vodila iz Dobrovnika proti Bukovniškem jezeru, po cca. 2 km makadamske poti smo prišli v vas Bukovnico, nadalje v vas Motvarjevce. Na vsake toliko časa smo se ustavili kakšno rekli in občudovali nedotaknjeno naravo. Ker je bil s kolesarji tudi naš član in veteran Franc Lutar je vsem sodelujočim razlagal kje se vozijo, kje se je na teh relacijah kaj dogajalo in opisoval vojne dneve leta 1991.


Ob prihodu v bivšo stražnico Kobilje smo se v prečudovitem dnevu nastavljali sončnim žarkom, v istem času pa sem sam opisoval vse postopke in dogajanja s katerimi smo takrat policisti OM Dobrovnik pod mojim vodstvom zavzeli najprej stražnico Žitkovci in za njo še Kobilje, kjer smo pa danes stali razočarani nad stanjem objekta. 


V pripovedovanju sta sodelovala tako Franc Lutar kot tudi Viljem Bagari kot aktivna udeleženca zavzetja stražnic. Seveda smo vsi sodelujoči imeli zgodbe, ki so nas zapeljali v različne kraje Pomurja. Pot nas je po malo daljše postanku vodila nazaj skozi Kobilje v Dobrovnik kjer smo se v Gostilni LIPOT okrepčali z malico.


Res čudovit dan!

Milan Osterc

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024