Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Vabilo na osrednjo slovesnost ob 30.obletnici akcije SEVER

Datum: 20.11.2019

Letos mineva 30 let od akcije SEVER in dogodkov pred osamosvajanjem Slovenije, v katerih smo sodelovali kot pripadniki nekdanjih organov za notranje zadeve. Osrednja slovesnost ob tej obletnici bo

v soboto, 30. novembra 2019, ob 20.00 uri,

v Slovenskem narodnem gledališču Maribor, Slovenska ulica 27. Slovesnost organizira ZPVD Sever v sodelovanju z MNZ/Policijo.


Vstop v SNG Maribor bo na vhodu iz Slomškovega trga. V dvorani je 850 sedežev, tako da sedežev za vaše udeležence ne bo manjkalo.

Pred slovesnostjo bo ob 18.30 uri, v dvorani Mestne hiše Rotovž, v Mariboru sprejem in seja organizacijskega odbora, za katero so bila po pošti vabljenim poslana osebna vabila.

Po slovesnosti bo družabno srečanje vseh udeležencev slovesnosti v Kazinski dvorani in foyerju SNG Maribor.

Na slovesnost so vabljeni prapori vseh PVD Sever (12), MSNZ (1), Združenja Sever (1), Policije (1+2) in Specialne enote (1). Praporščaki se morajo zbrati v dvorani ob 17. uri in se ob 17.30 udeležiti generalke. Praporščakom bo poveljeval Janez Portir.
V programu slovesnosti bodo nastopili tudi upokojeni policisti v miličniških uniformah in aktivni policisti v različnih policijskih uniformah. Ti se v dvorani javijo do 16. ure in se udeležijo vaje in generalke.  

GPU bo odobril uporabo službenih vozil policije za prevoz na slovesnost za praporščake, nastopajoče policiste, ter za ranjene in svojce padlih v vojni za Slovenijo ´91, za udeležence pa, če to ne bo oviralo delovnega procesa. Imena praporščakov in št. mobilnega telefona sporočite do 25. 11. 2019, da bomo lahko uskladili njihove prevoze.

Parkiranje za osebne in kombi avtomobile je mogoče v garažni hiši MARIBOX - vhod in izhod v garažno hišo sta dostopna z vzhodne strani stavbe, ob krožišču Ulice Kneza Koclja, Mlinske ulice in Oreškega nabrežja. Za avtobuse pa predlagamo, da raztovarjajo na najbližjih avtobusnih postajališčih v okolici Slomškovega trga in parkirajo na Gregorčičevi ulici na vzhodni strani nogometnega štadiona Ljudski vrt. Do 26. 11. 2019 sporočite število udeležencev iz vaših društev in način prevoza v Ljubljano.

Pričakujemo, da bodo vsa društva zagotovila udeležbo praporščakov in drugih svojih članov na prireditvi, poskrbela pa bodo tudi za prevoz ranjenih in svojcev padlih v vojni za Slovenijo leta 1991.

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023