Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod in odkritje spominske plošče

Datum: 17.06.2020

Pohod po poteh Pomurske policije in odkritje spominskega znamenja
 
Dne 13.6.2020 je bil v organizaciji pododbora PM Murska Sobota izveden pohod po poteh bojev Pomurske policije. Pohod je potekal od OŠ Sveti Jurij okoli naselja Rogašovci do zgradbe bivšega oddelka milice Rogašovci, kjer so bili v času osamosvojitvenih procesov zaposleni miličniki, ki so branili mednarodni mejni prehod Kuzma in prisilili k predaji vojake JLA na stražnicah Fikšinci, Sotina, Trdkova in Kuzma skupaj z enoto Posebne Enote Milice.

Vmes je bilo predavanje o zgodovini tega kraja in vlogi milice med osamosvojitveno vojno. Na pohodu se je zbralo 50 pohodnikov.

Pred zgradbo bivšega OM Rogašovci je bila ob 12.00 uri slovesnost na kateri je bilo odkrito spominsko znamenje s strani župana občine Rogašovci g. Edvarda Mihaliča in takratnega pomočnika komandirja oddelka milice Rogašovci Igorja Klariča v spremstvu predsednika Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje gospoda Draga Ribaša.

V programu je sodeloval z nagovorom župan občine  Rogašovci gospod Edvarda Mihaliča in predsednik policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje.
Slovesnost so popestrili Mirjam Mah Pintarič in kvartet trobil orkestra Slovenske policije.
Ob tej priložnosti so bila  podeljena  priznanja Policijskega veteranskega društva Sever za Pomurje in sicer
Pisno zahvalo je prejela:
PP Ljutomer
 
Pisni pohvali pa sta prejela naša člana iz pododbora Lendava:
·         GAVRIČ Bojan
·         LEBAR Alojz
Potrebno se je  zahvaliti vsem, ki so pomagali pri izvedbi  prireditve , predvsem občini Rogašovci, občini Grad in Kuzma, pododboru PM Murska Sobota, Mileni Kovačič in vsem ki ste kakorkoli sodelovali pri pripravah na prireditev in seveda članom policijskega orkestra  in Mirjam Mah  Pintarič za prijetne zvoke.

Pohod in odkritje plošče 2020

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023