Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Dan generala Rudolfa Maistra

Datum: 20.11.2020

Spoštovani!

Letos bomo državni praznik dan generala Rudolfa Maistra zaradi znanih razlogov obeležili nekoliko drugače. 

V ta namen vam pošiljamo povezave do posnetkov z nagovorom predsednice ZDGM mag. Lučke Lazarov Šerbec in dokumentarnega filma RTV SLO o delovanju generala Rudolfa Maistra in prve slovenske Narodne vlade v Ljubljani za slovensko severno mejo, ki bo vse nas spomnil na dogodke izpred stotih let. Vsebine posredujte tudi članom svojih društev. Povezave do obeh posnetkov bodo dostopne tudi širši javnosti na spletni strani ZDGM. 

 

Na državni ravni bodo aktivnosti potekale na dan praznika, v ponedeljek 23. 11. 2020. Predsednica ZDGM mag. Lučka Lazarev Šerbec bo ob 7.30 gostovala v oddaji Dobro jutro na prvem programu RTV SLO. Skupaj s predstavnikom MORS bo nato položila lovorov venec pred spomenikom generala Maistra pred zgradbo MORS, skupaj z mestno občino Ljubljana pa pred spomenikom na Trgu OF v Ljubljani. Sledi sprejem v predsedniški palači, kjer bo poleg nagovora predsednika republike Boruta Pahorja imela krajši nagovor tudi naša predsednica. V delegaciji bo poleg predsednice tudi predsednik DGM Ljubljana Dušan Vodeb.

V popoldanskem času bo sodelovala pri polaganju venca pred Maistrovima spomenikoma v kadetnici in mestnem parku ter na Maistrovem grobu v Mariboru. Na dan praznika bo na spletni strani Mestne občine Maribor nagovor župana in predsednice ZDGM. S Stanislavom Kocutarjem bo ponela tudi intervju za Radio Maribor.

Prav tako bo položeno cvetje pred spominskimi obeležji, posvečenimi generalu Maistru in njegovim borcem po številnih krajih po Sloveniji.

Želimo vam, da praznik obeležite zdravi s ciljem, da uspešno nadaljujemo našo pot.

Generalni sekretar ZDGM
Rudolf Pfajfar

Nagovor predsednice

Dokumentarni film Boj za slovensko severno mejo

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023