Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

1. državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju z zračno puško.

Datum: 03.06.2021

PVD Sever Zasavje je pod pokroviteljstvom ZPVD Sever v soboto, 29. junija 2021, v Kisovcu organiziralo 1. državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju z zračno puško. 

Prvenstvo je sicer uradno veljajo za poskusno, vendar ga glede na število udeleženih ekip (12 ekip iz 9 društev Sever; na tekmovanje se nista prijavili ekipi PVDS za Primorsko in Notranjsko in PVDS Specialna enota, prijavljenih tekmovalcev PVDS Ljubljana pa na tekmovanje ni bilo), pozitivni odziv tekmovalcev in odlično organizacijo PVDS Zasavje v sodelovanju s člani SD Kisovec, lahko upravičeno proglasimo za 1. državno prvenstvo ZPVD Sever v streljanju. 

Izvedba tekmovanja je pomembna iz dveh vidikov. Prvi je zagotovo ta, da je šlo za prvo športno srečanje članstva na tem nivoju po deloma sproščenih ukrepih, zaradi zdravstvenih razmer. Še pomembnejši vidik pa je, da je bilo izvedeno v času okroglega praznovanja 30 letnice samostojne države Republike Slovenije, ko je ponovno in spet treba izpostaviti prispevek članic in članov policijske veteranske organizacije k osamosvojitvenim procesom in ohranjanju objektivnega in resničnega spomina na osamosvojitvene procese. Gre za čas, pomemben tudi za strukturo, kateri pripadamo. To so v svojih govorih ob zaključku prireditve med drugim izpostavili podpredsednik ZPVD Sever in predsednik PVDS Zasavje Alojz Krančišar, predsednik Krajevne skupnosti Kisovec, gospod Marjan Kovač, in župan Občine Zagorje ob Savi, gospod Matjaž Švagan. 

V ekipni konkurenci je prvo mesto osvojila ekipa PVDS za celjsko območje v sestavi Dejan Matek 178 točk, Boris Gorišek 176 točk in Janez Sašek 165 točk, skupaj 519 točk; drugo mesto je osvojila druga ekipa gostiteljev PVDS Zasavje, ki so jo sestavljali Anton Mohorko 180 točk, Uroš Glavač 164 točk in Ervin Korbar 161 točk, skupaj 505 točk; tretja pa je bila ekipa PVDS Dolenjska in Bela Krajina, za katero so streljali Marjan Becele 157 točk, Drago Sikošek 155 točk in ena od dveh veterank, udeleženk prvenstva, Lidija Fabjan 151 točk, skupaj 505 točk. Najboljši rezultat državnega prvenstva je s 180 točkami dosegel domačin Anton Mohorko, srebrni in bronasti pa sta bila člana celjske ekipe, Dejan Matek 178 točk in Boris Gorišek s 176 zbranimi točkami. 

Prve tri najbolje uvrščene ekipe so prejele pokale, člani teh ekip medalje, prav tako pa tudi prvi trije najuspešnejši strelci med policijskimi veterani. Vsi udeleženci tekmovanja so prejeli spominske kozarce organizatorja z vgraviranimi imeni in priimki, ki jih je pripravil Slavko Gornik, član PVDS Zasavje. 

Pokale najboljšim ekipam in medalje najboljšim posameznikom sta podelila Alojz Krančišar in predsednik Komisije za šport mag. Darko Repenšek, ki se je ob zaključku tekmovanja še posebej zahvalil PVDS Zasavje in SD Kisovec za odlično organizacijo prvenstva. Najzaslužnejšim posameznikom za organizacijo je podelil posebne pisne zahvale ZPVD Sever. V zaključnem govoru je med drugim poudaril tudi to, da se je po dveh neuspelih poskusih organizacije državnih prvenstev v streljanju, v letih 2013 in 2014, s tem tekmovanjem potrdila pravilnost odločitve, da ponovno poskusimo, in vse povabil na strelsko snidenje v letu 2022. 

  

Mag. Darko Repenšek 

Predsednik Komisije za šport pri ZPVD Sever 

Reportaža o tekmovanju je objavljena na spletni strani ZPVDS: https://www.zdruzenje-sever.si/sl/news/zdruzenje-sever/1drzavno-prvenstvo-zpvd-sever-v-streljanju-z-zracno-pusko.html  

 

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023