Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Koordinacija

Datum: 03.06.2021

Dne 27.5.2021 je v Ljutomeru potekala veteranska koordinacija. Na koordinaciji smo se pogovarjali:

 

-O udeležbi na osrednji prireditvi Občine Ljutomer ob Dnevu državnosti 23.6.2021 ob 19 uri v parku I. Slovenskega tabora v Ljutomeru ( kot je že bilo dogovorjeno, udeležba s praporjem, čimveč v uniformah oz. z označbami veteranske organizacije,,,). Pred proslavo bo sprejem s strani županje. Točna ura bo znana naknadno. Na sprejemu bodo podeljena županjina priznanja ob 30 letnico samostojne slovenije. Nagrajence potrebno predlagat Renati Zrinski do 1.6.2021. Do spominskih obeležji se bodo odpeljali in položili venci, ki jih zagotovi Občina Ljutomer. Odpeljali in položili jih bodo veterani. V ta namen PVD SEVER zagotovi dva člana, da bosta odpeljala vence in jih položila na dogovorjena mesta. 

 -Dogovorjeno je bilo tudi, da se organizira pohod od pomnika do pomnika za učence OŠ Veržej in OŠ Razkrižje. Z OŠ Razkrižje se o datumu in času dogovori Alojz Filipič z OŠ Veržej Anton Kosi. PVD SEVER zagotovi, da se pri njihovih pomnikih zagotovi nekoga da otrokom obrazloži  posamezni pomen pomnika. Pohod s pohodnimi prapori. Ko bo znan točen datum pohoda potrebno zagotovit pohodni prapor. 

 -Pogovarjali smo se tudi o okrogli mizi ob 30 obletnici osamosvojitve v Domu kulture v Ljutomer. Na okrogli mizi naj bi sodeloval tudi Boris Žnidarič ( ki je s strani policije koordiniral odhod zadnjega vojaka iz Slovenije v Kopru. Točen potek se dogovori na KODVOP-u. 

 

-Osrednja prireditev Občine Razkrižje ob dnevu državnosti je 24.6.2021. Za takrat potrebno zagotovit praporščaka s praporjem. Željena tudi čim večja udeležba v uniformah oz. oznakah. 

 Veteranski pozdrav

Janez Vencelj 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024