Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Meddržavni veteranski pohod

Datum: 22.12.2021

M E D D R Ž A V N I   P O H O D OB SLOVENSKO-HRVAŠKI MEJI

V soboto 18.12.2021, smo veteranke in veterani PVD SEVER za Pomurje, pododbor Ljutomer, v sodelovanju z veterani iz Štrigove (RH), veterani OZVVS Ljutomer in OZSČ Ljutomer, organizirali in izvedli že 5., tradicionalni, meddržavni pohod ob Slovensko-Hrvaški meji, na območju Občine Razkrižje.

Zbrali smo se na parkirišču kovaškega muzeja Horvat na Razkrižju. Na zbirnem mestu so zbrane pozdravili in nagovorili podpredsednik PVD SEVER za Pomurje, Janez Vencelj, predsednik OZVVS Ljutomer Alojz Filipič in predsednik OZSČ Ljutomer Jože Roškar. Pred pohodom so se udeleženke in udeleženci okrepčale s kuhano domačo klobaso in pripravljenimi napitki.

Pohod je potekal od parkirišča kovaškega muzeja Horvat na Razkrižju, ob reki Ščavnici proti meji z Republiko Hrvaško in se zaključil pri gostilni Marinka na Veščici.

Med potjo smo si ogledali krajevne zanimivosti. Ustavljali smo se tudi ob spominskih obeležjih osamosvojitvene vojne iz leta 1991 na Gibini in Razkrižju. Ob obeležjih smo se spomnili osamosvojitvene vojne in takratnih dogodkov.

Po končanem pohodu je v gostilni Marinka sledilo kosilo. Pred kosilom sta udeležence nagovorila predsednik PVD SEVER za Pomurje Drago Ribaš in predsednik OZVVS Ljutomer Alojz Filipič.

Glede na trenutne razmere je pohod v celoti uspel. Kljub upoštevanju vseh omejitev je bila udeležba odlična. Bil je tudi lep sončen in prijeten dan, pravi dan za izvedbo pohoda.

Hvala vsem za udeležbo in prijetno druženje.

Veteranski pozdrav

Janez Vencelj

5 Meddržavni veteranski pohod

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2023