Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Solidarnostni dodatek - pojasnilo

Datum: 17.01.2022

Spoštovani. 

Tako kot že večkrat do sedaj, ste tudi tokrat javnost zavedli z novico, da bodo do konca marca izplačali solidarnostni (beri: koronski) dodatek tudi vojnim veteranom.  

Novica ne drži oziroma je skrajno zavajajoča. Ta dodatek bo izplačan le tistim vojnim veteranom, ki prejemajo veteranski dodatek. Status vojnega veterana ima po podatkih ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti okoli 66.000 upravičencev, dodatek pa je bil prvič 30. 6. 2020 izplačan 2103 vojnim veteranom (z veteranskim dodatkom), drugič 30. 4. 2021 je bil izplačan 5845 vojnim veteranom (z veteranskim dodatkom), za tretje izplačilo, ki bi naj bilo 31. 3. 2022, pa na ministrstvu podatke še zbirajo. Zakaj prihaja do razlik glede števila prejemnikov, lahko pojasnila pridobite na pristojnem ministrstvu. 

Ker vaša sporočila povzemajo številni javni mediji, bi bilo prav, da vašo informacijo popravite in s tem razbremenite vodstva veteranskih organizacij, ki morajo svojim članom in drugi javnosti pojasnjevati napačne trditve v medijih.  

Anton Pozvek 
Generalni sekretar ZPVD Sever

 

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024