Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

IZLET V VELENJE, DNE 9.4.2022

Datum: 19.04.2022

Dne 9.4.2022 se nas je 30 izletnikov, članov PVD Sever za Pomurje odpravilo na izlet v spodnjo Savinjsko in Saleško dolino. Peljali smo se po avtocesti s postankom do izvoza Šempeter v Savinjski dolini in nato z vožnjo nadaljujevali do parkirišča pred vhodom v največjo kraško jamo na Štajerskem. Najprej smo opravili našo tradicionalno malico iz prtljažnika s to spremembo, da nam je rebra spekel Štefan iz Taverne Huber, Po rebrih pa smo se še posladkali z Mileninim pecivom. Okrepljeni smo si nato z vodnikom ogledali jamo imenovano Pekel. Po prihodu iz jame so nas pričakale deževne kaplje, ki so nas nato s presledki spremljali celi dan.

Kljub naročenemu lepem vremenu smo si v dežju bežno iz avtobusa in iz lokala ob jezeru ogledali Šmartinsko jezero. Kljub dežju se nam je jezero z okolico pokazalo v vsej svoji lepoti in nas »povabilo«, da ga obiščemo kdaj drugič v lepšem vremenu.

 Na bližnji Turistični kmetiji Vozlič v kraju Šmartno v Rožni dolini smo imeli kosilo in po njem v veseli družbi pokramljali, prav tako pa tudi presenetili udeleženca izleta Belca za njegov rojstni dan.

 V Velenju smo se v Rdeči udeležili dobrodelnega koncerta »Samo en cvet«, posvečenega 100. obletnici rojstva Karla Destovnika Kajuha.

 Polni vtisov smo se po 21. Uri vrnili na izhodišče in si obljubili, da se ponovno in upam še v večjem številu udeležimo naslednjega izleta.,

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024