Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod

Datum: 09.05.2023

Spoštovana domoljubna prijateljica in domoljubni prijatelj lepo pozdravljeni!

Priloženo vam pošiljam zloženko tradicionalno spominskega pohoda na krvave dogodke za časa na Vanečkom brejgi, v spomin našega častne  člana in vzornika Staneta - Bojana Červiča, padla soborca Mirana Šumenjaka in Alojza Kosija ter v spomin na Osamosvojitveno vojno - na Zbirni centra v Osnovni šoli v Puconci, ki bo v nedeljo 28. maja 2023 s pričetkom pohoda pri spominskem obeležju na strani športnih objektov ob 10.00 uri.

Vljudno prosimo poverjenike, da vsak na svojem območju obiščejo člane in jih povprašajo o željeni udeležbi na pohodu ali udeležbi na društveno - družabnem srečanju ob glasbi našega Pišteka. Tisti, ki bi se udeležili srečanja pa prispevati 2,00 € za topel obrok. Poverjeniki seznam s prijavljenimi predajo blagajničarki na sestanku 21.5.2023. Ostali vabljeni pa se prijavo na e. naslov: casar.jozef@gmail.com do sobote 19.5.2023 do 20.00 ure. Naši člani pa se prijavijo poverjeniku, kot pohodniki ali udeleženci društvenega srečanja. 

Pohod bo potekal od spominskega obeležja na Osnovni šoli Puconci (iz območja igrišč) do Doma borcev in mladine na Vaneči v dolžini 4.5 km. Na začetku pohoda bodo pohodniki deležni vode za pot in pri Domu toplega obroka. Ob prihodu k Domu s pohoda bo prikaz mini štafete mladosti, nepozabnega prijetnega spomina na mladost in iskrene domoljubne zgodovinske vrednote večine naših članic in članov. Na sprejem štafetne palice pride tov. Tito in bo sprejel štafetno palico s pozdravi nas domoljubk in domoljubov, nas pozdravil ter se oglasil iz beograjske črne zemlje!

Vljudno vabljeni na zagotovo prijetno društveno domoljubno srečanje in druženje ob ohranjanju nepozabni spominov in plemenitih vrednot bogate zgodovine domovine Slovenije! Nato se bo nadaljevalo domoljubno društveno srečanje!

Jože Časar, predsednik DKZ Puconci

» Vse novice in obvestila


Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2024