Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Pohod veteranov Kog

Dne 14. 04.2018 smo se udeležili pohoda veteranov na Kogu pri Ormožu. Na lepo organiziranem pohodu smo bili štirje, ki smo se v lepem vremenu in prijazni dobrodošlici družili z veterni iz ormoškega okrožja in veterani SEVER Maribor. Pohod je bil dolg okrog 10 km in ob izdatni pogostitvi na začetku med in po pohodu je čas hitro minil. O priliki nagovora smo se organizatorjem zahvalili za vabilo in pohvalili njihovo organizacijo in jih povabili na naša pohoda v Dolgi vasi in v G. Radgoni.

Vabilo na pohod v Dolgi vasi

Vljudno vabljeni na tradicionalni spominski pohod do

POMNIKA OSAMOSVOJITVE 1991

Pred lovsko kočo v Dolgi vasi se bomo zbrali v petek 20.4.2018, ob 17. uri.
Ob pomniku bo potekala krajša slovesnost s kulturnim programom, po vrnitvi h koči kjer bomo podelili priznanja pa vas vabimo na tradicionalno vojaško malico in druženje.

Kape, majice in jakne SEVER

PVD Sever za Pomurje je pridobil dve ponudbi za izdelavo modrih jaken, prav tako lahko naročite tudi kape in majice na sliki.

Razlika med obema jaknama je v debelini materiala in sicer je ena jakna podložena za mrzlo vreme-zimska bunda, druga jakna pa je tanjša in je kot vetrovka.

→ več

Pismo članom

Spoštovane veteranke in veterani, članice in člani društva!

Končalo se je dokaj uspešno leto 2017. Veterani 1991 iz obeh veteranskih združenj smo bili aktivno prisotni pri vseh svečanostih v Pomurju in celi državi ali pa smo jih organizirali sami. Pripravili smo knjigo o vlogi organov za notranje zadeve med osamosvojitveno vojno v Pomurju. Izšla bo v mesecu aprilu, točnega datuma še nismo določili.

→ več

Strokovni veteranski izlet POT UPORA

Čas izleta:  sobota, 19.05.2018 ob 05.00, uri, odhod izpred trgovine TUŠ M.Sobota, Bakovska         cesta.                                      

Cena 30 EUR  vključuje: prevoz s turističnim avtobusom VUČKO, vstopnine, hrano in  pijačo.

 

Program:

Vožnja po avtocesti mimo Maribora in Celja v Ljubljano, mimo Ivančne gorice, Muljave, do parkirišča Baze 20, v bližini Dolenjskih toplic. Vmes opravimo postanek za okrepčilo s  kavico.

→ več

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2018