Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Dan suverenosti

Spoštovane policijske vojne veteranke in veterani, 

25. oktobra praznujemo Dan suverenosti, praznik, ki je nadomestil obeleževanje odhoda zadnjega vojaka Jugoslovanske armade iz Slovenije. Takrat je v Sloveniji še vedno pod budnim nadzorom obrambnih in varnostnih sil Republike Slovenije delovala Jugoslovanska armada. 25. oktobra 1991 pa je ob 23.45 uri slovensko ozemlje zapustil zadnji vojak Jugoslovanske armade. Na ta dan je Slovenija dejansko postala suverena država, na katero smo bili in smo ponosni tudi danes. Od tega trenutka naprej je samo teritorialna obramba skrbela za obrambno varnost, slovenska milica in drugi organi pa za notranjo varnost Republike Slovenije. 

 

 

→ več

Gradivo za knjigo

Objavljamo gradivo za avtorje knjige Prlekija v ognju osamosvojitvene vojne - Gornja Radgona.

Pomurski policijski veteran

Objavljamo glasilo PVDS za Pomurje v katerem najdete dogodke in prireditve katerih so se udeležili naši člani.

Prijetno branje.

Kegljanje

9. oktobra 2021 je na kegljišču KD Vodnjak v Novem Mestu potekalo 8. državno prvenstvo ZPVD Sever v kegljanju.
 
Po tem, ko lansko leto zaradi epidemije ni bilo možno izvesti 8. DP, je članom PVDS Dolenjska in Bela krajina to letos uspelo na vrhunskem nivoju. Tekmovanja, ki se ga je udeležilo 7 ekip iz 6 društev Sever – skupaj 27 tekmovalcev in ena tekmovalka (članica PVDS Pomurje Marija Rantaša), so v sodelovanju s Kegljaškim društvom Vodnjak izvedli na popolnoma posodobljenem 4 steznem kegljišču. V otvoritveni slovesnosti so udeležence tekmovanja pozdravili predsednik PVD Sever Dolenjska in Bela krajina Marjan Dragan, podžupan Mestne občine Novo mesto Peter Kostrevc, v imenu vodstva zveze pa mag. Darko Repenšek, predsednik Komisije za šport, ki je državno prvenstvo tudi uradno otvoril.

→ več

Kostanjev piknik

Kostanjev piknik PVD Sever za Pomurje bo v petek dne 22.10.2021, s pričetkom ob 15.00 uri, pred lovskim domom LD MLAJTINCI pri Murski Soboti.

Do lovskega doma se pride tako, da v krožišču pri bencinski črpalki 0MW na Lendavski ulici v MS zavijemo v smeri Rakičana mimo ekonomske šole čez Martjanski potok in pridemo v Mlajtince, kjer pri tabli MALA HIŠA zavijemo desno skozi vas Lukačevce in še enkrat desno med polji pridemo do gozdiča in zgradbe LD Mlajtinci.

 

→ več

Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2021