Policijsko veteransko društvo Sever Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota
E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

Obletnica Dražgoške bitke

Zaradi aktualnih epidemioloških razmer v Sloveniji letos ni bilo tradicionalne slovesnosti v spomin na bitko, ki je potekala med drugo svetovno vojno v času med 9. in 11. januarjem 1942 leta v Dražgošah. Zaradi tega je organizacijski komite za prireditve Po stezah partizanske Jelovice pripravil virtualno proslavo, ki si jo lahko ogledate na spletni povezavi. 

Anton Pozvek
Generalni sekretar ZPVD Sever

 

https://www.youtube.com/watch?v=3XFfR97ZojA

Pomurski policijski veteran 2021 - glasilo

Objavljamo glasilo Pomurski policijski veteran 2021. Hkrati vas obveščamo, da si vsa glasila lahko ogledate med "Akti dokumenti"

Ponudba zavarovanja

V zadnji številki revije VETERAN 3/2020 smo vsi člani ZVVS in društev Sever prejeli vložni list z ekskluzivno ponudbo zavarovalnice Vzajemna za sklenitev zdravstvenega zavarovanja SPECIALISTI SENIOR. Pri pripravi in tiskanju letaka je prišlo do neljube pomote. Ponudba velja za člane ZVVS in ZPVD Sever. Zavarovalnica Vzajemna se je za neljubo napako že opravičila in obvestila svoje izpostave, da morajo sprejemati tudi vloge članov društev Sever. 15% popust lahko izkoristimo do 10. 1. 2021.

 

Poslanica Predsednika PVD Sever za Pomurje

Spoštovane, spoštovani!

Dovolite, da v topli sobi in z pričakovanjem praznikov ob prihajajočem državnem prazniku delim nekaj misli z vami:

23. decembra bo minilo 30 let, ko smo v mrzli nedelji glasovali na plebiscitu. Nič novega pravzaprav, v občinah in krajevnih skupnostih so nas takrat stalno »fehtali« za denar z referendumi o krajevnem ali občinskem samoprispevku (plebiscit je zgolj specialna oblika referenduma, ker se na njem odloča o odcepitvi ali pripojitvi ozemlja), čeprav smo že takrat iz osebnih dohodkov (kot so se plače takrat imenovale) že odvajali skoraj polovico zaslužka, poleg davka in prispevka za zdravstveno in pokojninsko blagajno še za razne samoupravne interesne skupnosti (SIS), ki bi naj skrbele za to kar smo posebej plačevali s samoprispevki.

→ več

Voščilo predsednika Sever

Spoštovane veteranke in veterani, 

 izteka se leto 2020, ki si ga bomo zapomnili predvsem zaradi COVID-19, ki nam je onemogočil oziroma omejil naše delovanje oziroma aktivnosti. Veseli me, da smo kljub omejitvam zaradi epidemije uspeli izvesti večino aktivnosti, ki smo jih imeli v svojih programih. Mnoge aktivnosti smo zato izvajali na način, ki so ga nam dopuščale zdravstvene razmere.  

→ več

Politika zasebnosti in varstva podatkov

Policijsko veteransko društvo SEVER za Pomurje
Arhitekta Novaka 5, 9000 Murska Sobota

E-pošta: sever.pomurje@gmail.com

PVD Sever Pomurje 2021